oaednews

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Επιστολή - Διαμαρτυρια για την Ηλεκτρονική Ανανέωση της Κάρτας Ανεργίας

Πριν λίγες μέρες δέχθηκα μια επιστολή από μια κυρία η οποία είναι εγγεγραμμένη στην Υπηρεσία που εργάζομαι. Φαντάζομαι στους περισσότερους από όσους εκδίδουν κάρτες ανεργίας και κλειδάριθμο τα όσα γράφονται δεν είναι ξένα. Παραθέτω αυτούσια την επιστολή:


"Είμαι 43 χρονών, μητέρα δύο παιδιών και είμαι γραμμένη στον ΟΑΕΔ εδώ και δύο χρόνια. Αν και μέχρι σήμερα, η κάρτα ανεργίας δε μου έχει προσφέρει πολλά πράγματα την ανανεώνω κάθε τρίμηνο.
Πριν λίγο καιρό, οι υπάλληλοι του Ο.Α.Ε.Δ. με ενημέρωσαν ότι αλλάζει το σύστημα για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας. Μου έδωσαν κάποιους κωδικούς και μου είπαν ότι θα πρέπει να ανανεώσω την κάρτα ανεργίας από το σπίτι μου. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο αν ήξερα να το κάνω και φυσικά αν είχα ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Εξήγησα στους υπαλλήλους ότι δεν έχω άλλη επιλογή. Γιατί θα πρέπει να υποχρεωθώ σε γνωστούς και συγγενείς ώστε να μου ανανεώσουν την κάρτα; Μια άλλη σκέψη είναι να πάω στον λογιστή αλλά πολύ πιθανόν να χρειαστεί να τον πληρώσω…
Δεν το σκέφτηκαν αυτό οι υπεύθυνοι;
Μήπως πιστεύουν ότι όλοι γνωρίζουμε αλλά και έχουμε σπίτι μας υπολογιστές;
Ή μήπως ο στόχος είναι να διαγραφούν οι κάρτες ανεργίας και έτσι να φαίνονται λιγότεροι οι άνεργοι; 
Συζητώντας το με διάφορους γνωστούς της δικής μου αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας μου είπαν ότι αντιμετωπίζουν και αυτοί το ίδιο πρόβλημα. Θα ήθελα αν αυτό είναι δυνατό να εξετάσετε την περίπτωση εναλλακτικής λύσης για όσους δεν έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.
Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία
 Μια άνεργη"
 

17 σχόλια:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 2015 ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ .....ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΔΗΜΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ....ΚΤΛ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ Η/Υ....ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΣΕΝΑ "ΑΝΩΝΥΜΕ" ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ & ΝΑ ΕΧΟΥΝ Η/Υ !!! ΌΧΙ ΦΥΣΙΚΑ!! ΆΝΕΡΓΟΣ ,ΔΙΧΩΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ Η/Υ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΑΓΙΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ?? ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ,ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΥΝ Κ' ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ,ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ,ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΠ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ!! ΆΡΑ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ! ΣΥΝΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΝΕΡΓΩΝ! ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΚΟΨΕΙ ΕΝΩ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ! ΑΝΕΡΓΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟ 2007 !! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ"ΕΙΧΑ" ΠΑΛΙ 2 ΕΤΗ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΝΑ 3 ΜΗΝΩ ΓΙΝΕΤΑΙ Ή ΑΝΑΝΕΩΣΗ....ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΑ ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΝ ΕΙΧΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΗ!! ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΩ ΕΓΩ? ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ? ΟΧΙ ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΖΩ,ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΟΥ + ΤΑ ΜΟΡΙΑ???
      "Ταλαιπωρημένη χρόνια Άνεργη" ...με αβέβαιο μέλλον !!!

      Διαγραφή
  2. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.....ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΡΩΤΑ ΦΩΝΑΖΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΑΝΕ ΠΑΡΟΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΜΕΤΑ ΦΩΝΑΖΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και επιπλέον, η προηγούμενη Κυβέρνηση έδωσε δωρεάν Ίντερνετ και Η/Υ παντού! (Σύμφωνα με δημοσιεύματα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Συνάδελφε" εάν εργάζεσαι με κοινό θα έπρεπε να έχεις δει πως πλήθος κόσμου μας κοιτάει σαν εξωγήινους όταν εκδίδουμε κλειδάριθμο και τους εξηγούμε την όλη διαδικασία. Πολλοί λένε απλά πως δεν έχουν υπολογιστή ή δε γνωρίζουν χειρισμό οπότε την επόμενη φορά θα ξαναέρθουν στην υπηρεσία. Άλλοι λένε απλά πως θα δώσουν τον κλειδάριθμο στον λογιστή ο οποίος θα τους κάνει την ανανέωση.
    Για τη γενιά των παιδιών μας πιθανότατα ο χειρισμός Η/Υ να είναι εξίσου απλός με την απλή γραφή ή ανάγνωση, για τη δική μας όμως ή ακόμα περισσότερο για αυτή των γονιών μας δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!ΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ,ΕΧΕΤΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΑΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ,ΜΕ Η/Υ !
      ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Ή ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΌΧΙ??? ΦΟΒΕΡΟ!! ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΙΝ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΗ! ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΣΩ Ή ΤΗΝ ΕΧΑΣΑ ΠΑΛΙ!! ΕΝΣΤΑΣΗ??? ΣΥΝ ΟΤΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΦΕΛΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΣΑ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ,ΟΜΩΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΧΤΗΚΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΥΗΜΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΟΛΑ....ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΗΓΑ!!! ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ ΤΩΡΑ ΕΓΩ!ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ!
      ΤΟ EMAIL MOY: fnikoletta@ymail.com

      Διαγραφή
  5. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Η/Υ Η ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΑ ΚΕΚ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΚΑΡΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΠΕΝΤΑΕΥΡΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Συνάδελφοι" η χρήση του κλειδάριθμου είναι ορθή από όλες τις μεριές εκτός από την ανανέωση. Πιστεύω ότι αυτή η δυνατότητα της παρουσίας από μόνος σου μέσω διαδικτύου δεν βοηθάει την εργασία μας σε τίποτα. Τους μόνους που βοηθάει είναι αυτούς που θέλουν να παρανομήσουν μέσω της μαύρης εργασίας (που δεν έχουν χρόνο ) και τους τρίτους (ΚΕΚ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ , ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ κλπ) όπως και τους Αλλοδαπούς που διαμένουν εκτός χώρας και παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα μας.
    Καλύτερα πιστεύω είναι " ΤΕΡΜΑ" η ανανεώσεις στα "ΚΠΑ" και μέσω "ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ". Προτείνω πρόσκληση των ανέργων σε ανύποπτα χρονικά διαστήματα όπου θα ενημερώνουν τις προσπάθειες έχουν κάνει για εύρεση εργασίας και δίνοντας την δυνατότητα στους υπαλλήλους των Υπηρεσιών να έχουν περισσότερο χρόνο για να προσεγγίσουν περισσότερους εργοδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσωπικά,όταν σαν λύση μου λένε πως θα πάνε στον λογιστή,εξηγώ πως είναι μια απλή ουσιαστικά διαδικασία, ότι μπορούν να πάνε σ ένα ιντερνετ καφέ,ότι μπορεί οποιοσδήποτε να το κάνει ακόμη και από το κινητο.. Παιδιά,ανίψια,ξαδέλφια,γείτονες δεν έχετε??? Μια φορά στο τρίμηνο,δεν είναι μεγάλη υποχρέωση.. Γλυτώνουν και τα εισητήρια στα λεωφορεία,την ταλαιπωρία πήγαινε-έλα.. Απλά πρέπει με ηρεμία και υπομονή να τους εξηγούμε.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΩΝ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΝΑΡΟΝΤΑΙ ΟΠΟΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΜΟΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τσόκαλη Σμαράγδα
    Πιστεύω ότι πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στους άνεργους που δηλώνουν ότι δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο ίντερνετ ,είτε από άγνοια , είτε από οικονομική δυσκολία,και να συνεχίσουμε να ανανεώνουμε τα δελτία ανεργίας στα ΚΠΑ ,παράλληλα με την ανανέωση μέσω της ιστοσελίδας.Σίγουρα οι νεότεροι άνεργοι θα προτιμήσουν το ίντερνετ, οπότε και πάλι θα έχουμε μείωση κόσμου στις ανανεώσεις , ας μην τους προσθέσουμε το επιπλέον άγχος μιας απλής ανανέωσης σε όσους πραγματικά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση.Σε όσα ΚΠΑ υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα θα μπορούσε να διαθέσει η υπηρεσία έναν υπάλληλο ένα τρίωρο την εβδομάδα για να δείχνει σε μικρές ομάδες ανεργων που έχουν δηλώσει προηγούμενα ενδιαφέρον έστω την πρόσβασή τους στην ιστοσελίδα με τον κλειδαριθμο ή ό,τι άλλο καλύτερο μπορούμε να σκεφτούμε, νομίζω δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και έτσι πρέπει να γίνει. Πιστεύω να το δούν οι αρμόδιοι.

      Διαγραφή
  10. Δεν μας ενδιαφέρει τίποτα πια, παρά μόνο να μην έχουμε τους ανέργους "πάνω απ το κεφάλι μας" ? Ξεχνάμε πως υπάρχουν άνθρωποι που ΔΕΝ έχουν υπολογιστή ή πρόσβαση στο internet ? Που θέλουν να πάνε κι αυτοί διακοπές το καλοκαίρι ή να στείλουν παιδιά εγγόνια στην κατασκήνωση κι επειδή δεν έχουν ιδέα από VDSL πληρώνουν € 5 στον λογιστή (που κι αυτός τις περισσότερες φορές τα κάνει λάθος) ??? ¨Έδινα κοινωνικό τουρισμό το καλοκαίρι και ΟΥΤΕ οι συνάδελφοι δεν ήξεραν πως να συμπληρώσουν σωστά την αίτηση. Εσείς που ζείτε ? ΔΕΝ είναι αλήθεια αυτό ? Τα πάντα θυσιάζουμε αρκεί να μην μαζεύονται οι άνεργοι στις υπηρεσίες ? Ανθρωπιά ΔΕΝ υπάρχει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΕΡΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

      Διαγραφή
    2. ΜΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ....... Η ΝΔ/ΠΑΣΟΚ........ΜΑΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ................ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.................ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΕΛΝΑΝΕ..ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ.....................ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ............................ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ.....

      Διαγραφή
    3. Η ΜΕΡΚΕΛ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ....ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.....

      Διαγραφή
    4. Η ΜΕΡΚΕΛ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ. . . . ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ. . . . ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. . . . . . . . . . . . . . . . .

      Διαγραφή