oaednews

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Θ. Αμπατζόγλου (ΟΑΕΔ): Αυτός είναι ο απολογισμός του έργου μου

Τον απολογισμό του έργο που έγινε στον ΟΑΕΔ από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι και σήμερα δημοσιοποίησε σήμερα, ο διοικητής του οργανισμού, κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο στην παρούσα φάση, η δραστηριότητα του ΟΑΕΔ συνοψίζεται σε 4 κύριους τομείς:

- Στην εφαρμογή Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης όπως την υλοποίηση πολυάριθμων Προγραμμάτων Απασχόλησης (Νέων Θέσεων Εργασίας, Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών κλπ), Συμβουλευτικών Υπηρεσιών κ.α.,

- Στην εφαρμογή παθητικών πολιτικών, δηλαδή την παροχή επιδομάτων ανεργίας, καθώς και μιας σειράς άλλων επιδομάτων (μητρότητας, οικογενειακών κλπ),


- Στην παροχή επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, μέσω της λειτουργίας 51 Σχολών Μαθητείας, 30 Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και 6 Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης σε όλη τη χώρα,

- Στην υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικών παροχών (Προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού, Λειτουργία Βρεφονηπιακών Σταθμών κλπ) και στεγαστικής προστασίας, ως καθολικός διάδοχος των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.

Ο κ. Αμπατζόγλου σημειώνει πως  για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι έ χει εκπονηθεί ένα αναλυτικό σχέδιο δράσης (action plan) μέσα από μια σειρά διαγνωστικών συναντήσεων και εργαστηρίων, με την συμμετοχή τόσο διεθνών εμπειρογνωμόνων όσο και στελεχών και εργαζομένων από το σύνολο του ΟΑΕΔ.

Επίσης, μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον προέκυψε και η ανάγκη μιας πιο συντονισμένης οργάνωσης δράσεων σχετικά με την απασχόληση και ιδιαίτερα των νέων (π.χ. μαθητεία, πρακτική άσκηση, εγγύηση για τη νεολαία κ.α.).


Πηγή:www.capital.gr

12 σχόλια:

  1. Η ΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΟΝ ΟΥΤΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΑΙ ΑΓΕΝΗΣ. ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΛΛΑ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.
    ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΑΧΡΕΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο....ΟΑΕΔ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Διοικητά ακούστε τα παρακάτω,απλά πραγματάκια αλλά δεν ξέρω εάν τα σκεφτήκατε ποτέ?
    Υπάρχουν Περ.Διευθυντές(σχεδόν όλοι) που δεν ξέρουν που βρίσκονται τα ΚΠΑ αρμοδιοτήτάς τους,δεν έχουν πατήσει το πόδι τους ποτέ,τους προϊσταμένους τους δεν τους ξέρουν καν στη φάτσα τους,δεν συζητώ για τουλάχιστον ετήσιες συναντήσεις διάγνωσης και επίλυσης προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΚΠΑ.
    Πόσοι στα αλήθεια απο τους Π.Διευθυντές έχουν προϋπηρεσία σε ΚΠΑ ? μήπως κανένας ? και δίνω μεγάλη βαρύτητα σ΄αυτά,για τους εξής λόγους: ένα ΚΠΑ όπως όλοι γνωρίζουμε είναι τα πάντα όλα στα περί του ΟΑΕΔ.ασφάλιση-απασχόληση -υποστήριξη -επαφή με το κοινό(άνεργοι,εργαζόμενοι,εργοδότες),είναι εκεί που εφαρμόζονται όλες οι πολιτικές του Οργανισμού είναι αυτό που με απλά λόγια λέμε, από την θεωρία στην πράξη.Πόσοι απο τους Π/Δ έχουν περάσει απο την πράξη ? δεν ξέρω εάν έχουν περάσει καν απο τη θεωρία.
    Έρχομαι τώρα στους Γενικούς. Πόσοι από αυτούς έχουν περάσει από ΚΠΑ ? κανένας. (μάλλον μόνο ένας και παρότι δεν συμφωνώ σε αρκετά μαζί του,ήταν και είναι απο τους καλύτερους Γενικούς). Πόσοι απο τους Γενικούς έχουν δεί στην ζωή τους ΚΠΑ ? Πόσες στην διάρκεια του έτους συναντήσεις έχουν με τους Π.Διευθυντές? και τι απο όλα αυτά κατόπιν διαχέεται στα ΚΠΑ ? η απάντηση απλή, απολύτως τίποτα,το γιατί ?? Γιατί, Γενικοί & Π.Διευθυντές άγνωστοι με το περιβάλλον το οποίο στην ουσία διοικούν,είναι κλεισμένοι στα γραφεία τους αγκαλιά με τα στοιχεία που τους δίνουν τα πληροφοριακά τους συστήματα.

    και κάτι που πραγματικά είναι για γέλια και για κλάματα. Είναι δυνατόν εξωτερικοί έλεγχοι υλοποίησης προγραμμάτων του ΟΑΕΔ,έλεγχοι διασφάλισης νομιμότητας επιδομάτων ΟΑΕΔ,να πραγματοποιούνται αποκλειστικά μετά τις 15:00μ.μ (πλέον όλοι οι εργοδότες το γνωρίζουν), και μέχρι τις 15:00μ.μ τι συμβαίνει στην επιχείρηση ? ? ? Πείτε μου , εάν υπάρχει παρόμοια περίπτωση δημόσιας υπηρεσίας που διενεργεί ελέγχους μ΄αυτό τον προσχεδιασμένο προβλέψιμο απο τους ελεγχόμενους τρόπο. Βέβαια γνωρίζω τι εξυπηρετεί αυτό.
    (εργατοώρες θέλω να πιστεύω)
    Ακούστε λοιπόν μια απλή πρόταση για να ΄μαστε λίγο σοβαροί και αξιόπιστοι.
    Μισοί έλεγχοι εντός και μισοί εκτός κατά την κρίση των ελεγκτών με σκοπό την διενέργεια αποτελεσματικού(προληπτικού ή κατασταλτικού) ελέγχου.
    Διαφορετικά καταργήστε τους τελείως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνάδελφοι, μ΄αρέσετε όλοι και σέβομαι τη γνώμη σας αλλά δεν διακρίνω το "θάρρος της γνώμης σας". To μπλοκ αυτό λειτουργεί, εξαιρετικά θα έλεγα, και γνωρίζετε, και περισσότερο απ όλους ο Μακράκης ότι δεν διακρίνομαι ως κόλακας αλλά μάλλον έχω ξύλινη και οχι αγαπητή γλώσσα. Εμείς οι ίδιοι , λοιπόν, χαλούμε το αληθές του χώρου τούτου. Μας αρέσει να λέμε την άποψή μας, να κρίνουμε , να κατακρίνουμε, να χαρακτηρίζουμε. Όμως , δεν έχουμε το θέρρος , κάτω απο αυτό που γράφουμε, να υπογράφουμε.Γιατί; τι φοβόμαστε; Προσωπικά, εαν ήμουν διαχειριστής του μπλοκ, δεν θα έβαζα τίποτε το ανώνυμο, είτε προσβλητικό, είτε κολακευτικό.
    Θα έρθω τώρα να σχολιάσω κάποια πράγματα. Τίποτε το διαφορετιό δεν είδα και επι αυτού του Διοικητή τα 12 χρόνια που εργάζομαι στον ΟΑΕΔ.Για το μόνο που δεν μπορώ να μιλήσω είναι η στεγαστική πολιτική γιατί δεν το γνωρίζω. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι το έργο των ενεργητικών πολιτικών του Οργανισμού άνθισε τις περιόδους μεταξύ 2000-2008. Δεν εξετάζω και δεν μ ενδιαφέρει ποιοί διοικητές ήταν ούτε ποιά κυβέρνηση. Την εποχή όμως εκείνη και συμβουλευτικές υπήρχαν και επαφές με επιχειρήσεις (διότι υπήρχαν επιχειρήσεις) και ζητήσεις και τοποθετήσεις. Οχι ότι δεν έγιναν και τότε λάθη. Απλά βοηθούσαν οι εποχές κι ίσως ως νέοι ακόμα δεν είχαμε μπεί για καλά στον τροχό της τριβής. Διατηρούσαμε ακόμα την ανάγκη της προσφοράς. Οχι πως δεν υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι που αγαπούν αυτό που κάνουν, απλά έχει αλλάξει τόσο η κατάσταση απο τότε ,που ακόμα κι αυτοί που προσπαθούν, να μην φαίνονται τόσο.
    Συμφωνώ με τον συνάδελφο που γράφει περί εμπειρίας σε ΚΠΑ, συναδέλφων υψηλών κλιμακίων, αλλά συγχρόνως θα του υπενθυμίσω ότι και πολλοί συνάδελφοι χαμηλώτερων κλιμακίων όπως εμείς και μάλιστα συνάδελφοι που ασχολούνται ή ασχολήθηκαν με το ριεντζινίαρινγκ (το γράφω ελληνικά επι σκοπού), δεν έχουν δει ΚΠΑ "ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ". Πολλά είναι τα στραβά αλλά αντί συνέχεια να γκρινιάζουμε καλό θα είναι να βρούμε τρόπους να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ και κυρίως να σεβόμαστε τους συναδέλφους που ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή.
    Αυτά, και ......επώνυμα.
    Δέσποινα Βάλβη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι δικαίωμα καθενός να ασκει ΚΡΙΤΙΚΗ.Κριτική αυστηρή και καυστική για πράξεις και ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν.Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι δικαίωμα η μικροψυχία,η εμπάθεια και η ύβρις.
    Το έργο του καθενός κρίνεται και να είσαι βέβαιος-α και του Διοικητή.
    Συμφωνώ στον σχολιασμό των Π.Διευθυντών σχετικά με την λειτουργία των ΚΠΑ2 που πραγματικά είναι η εικόνα του Οργανισμού προς την κοινωνία.Αναφέρει τις συναντήσεις Προϊσταμένων ΚΠΑ2-Π.Διευθυντών για την διάγνωση και επίλυση λειτουργικών προβλημάτων.Πότε έγιναν; Πρώτη φορά το ακούω....Εδώ έχουν παύσει να επικοινωνούν με τους προϊσταμένους που έχουν λόγο και άποψη και επικοινωνούν με "ορισμένους αρεστούς υπαλλήλους " εκτός υπηρεσίας.....Όσο για την επίλυση προβλημάτων των ΚΠΑ2 μάλλον οι ίδιοι τα δημιουργούν προκειμένου να διευρύνουν την υπάρχουσα "αυλή τους" με την αποδυνάμωση των ΚΠΑ2 από νέο προσωπικό.(αποσπάσεις -μεταθέσεις-μετακινήσεις ......).
    Οχι μόνο δεν σέβονται τους υπαλλήλους της πρώτης γραμμής αλλά αδιαφορούν πλήρως......Σέ ενημερωτικές συναντήσεις της Διοίκησης με σκοπό την διάχυση της γνώσης επελέγησαν οι συμπαθούντες προϊστάμενοι και ας ήταν εν δυνάμει συνταξιούχοι...Στις επαναληπτικές συναντήσεις επελέγησαν πάλι οι ίδιοι για καλύτερη εμπέδωση της γνώσης ....μετά συνταξιοδοτήθηκαν οι ενημερωμένοι και οι υπόλοιποι αναμένουν την επομένη επιλογή κατά την κρίση και το αντίστοιχο ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες των Π.Διευθυντών.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oi δημόσιες ύβρεις επιτρέπονται όταν απευθύνονται σε ανωτέρους;
      Μήπως η πραγματικότητα ενοχλεί;Δυστυχώς όμως αυτή είναι η αλήθεια και η αλήθεια είναι πικρή..............

      Διαγραφή
    2. ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

      Διαγραφή
  7. ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΣΥΝ/ΑΔΦΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
    Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΛΛΕΙΜΑ.
    ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ.
    ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΞΩ ΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΟΛΛΟΙ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΝΕΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΛΠ ΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ, ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΊ ΜΑΣ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΔΕΞΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ) ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ.
    ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΒΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ. ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΠΊΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ.
    ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια καλή απάντηση στο ερώτημά σου, νομίζω ότι δίνει περιγράφοντας πολύ καλά την κατάσταση, ο/η (25/02/2015-8:06 μ.μ.) παραπάνω.

      Διαγραφή