oaednews

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΟΑΕΔ: Έτοιμα δύο προγράμματα για 18.000 προσλήψεις ανέργων.



Δύο νέα προγράμματα απασχόλησης για 18.000 ανέργους είναι έτοιμα στον ΟΑΕΔ και περιμένουν το πράσινο φως από το υπουργείο Εργασίας για να αρχίσει η υλοποίησή τους.

Το πρώτο αφορά την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30 έως 66 ετών από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα οι οποίες θα λάβουν επιδότηση ως 450 ευρώ στο μισθό που θα καταβάλλουν στους ανέργους που θα προσλάβουν.
Το δεύτερο πρόγραμμα είναι από τη δράση «Εγγύηση για τη νεολαία» και απευθύνεται σε 8.000 νέους σε ηλικίας ανέργους ως 24 ετών.

2 σχόλια:

  1. και στα προηγουμενα προγραμματα του οαεδ οι επιχειρησεις ειχαν παρει δικα τους ατομα και οι ανεργοι εμειναν απεξω ειναι σωστο ο εργοδοτης να προσλαμβανει την κορη τον γιο του η οποιονδηποτε συγγενη του στην επιχειρηση του τοτε τι προγραμμα ειναι αυτο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι οι μισές τουλάχιστον από τις θέσεις που καλύφθηκαν στα προγράμματα 30-66 και 25-66 δεν είναι πραγματικές Νέες Θέσεις. Οι περισσότερες αφορούν συγγενείς πρώτου βαθμού που στην πραγματικότητα δεν εργάζονται στις επιχειρήσεις.
    Αρκετές δε από τις υπόλοιπες, αφορούν προσλήψεις υπαλλήλων για τους οποίους έχουν ξαναεπιδοτηθεί με προγράμματα ΝΘΕ (μετά τη λήξη του προγράμματος οι εργαζόμενοι "αποχωρούν οικειοθελώς" και περιμένουν να παρέλθει το διάστημα που απαιτείται ώστε να τους ξανα-προσλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή