oaednews

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Θεατρικός κόλαφος για την ανεργία:«Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!»

ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Την ερχόμενη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, θα αρχίσουν στο «Θέατρο του Μύλου» οι παραστάσεις του «Θεσσαλικού Θεάτρου», με τη σάτιρα του Αντώνη Τσιπιανίτη «Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!».
Η σκηνοθεσία του έργου είναι του Κώστα Τσιάνου, η εικαστική παρέμβαση στον σκηνικό χώρο είναι του Γιάννη Πέτρου, η χορογραφία του Χάρη Φλέουρα και βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Βασίλης Γιαβρής.
Τους ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Βασίλης Γιαβρής, Νίκος Ζαρκογιάννης, Ασπασία Κοκόση, Χρήστος Κορδελάς, Ζωή Μουκούλη, Σταύρος Νικολαϊδης, Χάρης Φλέουρας, Χρήστος Χαλβατζάρας.

To «Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!», είναι ένα σύγχρονο έργο με δομή σχεδόν κινηματογραφική. Οι 22 σκηνές διαδέχονται η μία την άλλη με γρήγορους ρυθμούς και συνοδεύονται με μουσικές γέφυρες όλων των ειδών, αλλά κυρίως ροκ. Παράλληλα θα υπάρχουν Κινηματογραφημένα στιγμιότυπα που θα σχολιάζουν την σύγχρονη επικαιρότητα.
Στο έργο συμβαίνουν τα πιο εξωφρενικά γεγονότα, μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Εργασίας πως «Η ανεργία πέθανε! Επί τέλους δίνουμε τη χαριστική βολή στη μάστιγα της ανεργίας, που ταλαιπωρεί χιλιάδες νέους της χώρας μας».
Η Κυβέρνηση έχει θεσπίσει νέα και ευέλικτα επαγγέλματα που δεν απαιτούν γνώσεις, πτυχία και εξειδίκευση! Οι μηνιαίες αποδοχές έχουν ορισθεί στο «αστρονομικό» ποσό του 200 ευρώ, ώστε χιλιάδες άνεργοι να ανακουφισθούν και ν΄αρχίσουν να κάνουν σχέδια για τη ζωή τους.
Μετά την εξαγγελία του «Ιδιοφυούς» προγράμματος της Κυβέρνησης, ακολουθούν τραγελαφικά γεγονότα, όταν οι άνεργοι νέοι, έρχονται σε επαφή με τους εκπαιδευτές και τ΄αφεντικά και διαπιστώνουν ότι οι ειδικότητες των νέων θέσεων εργασίας, ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας, δημιουργώντας αναπάντεχες κωμικές καταστάσεις.Το «Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!» δεν είναι ένα απαισιόδοξο έργο, αλλά μια μαύρη κωμωδία, καθώς ο συγγραφέας Αντώνης Τσιπιανίτης θεωρεί πως στη ζωή τα πράγματα δεν είναι ποτέ μονοσήμαντα και το σκοτάδι με το φώς βαδίζουν χέρι-χέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου