oaednews

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Διακήρυξη του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Φωνή στον ΟΑΕΔ

Ανεξάρτητη Φωνή στον ΟΑΕΔ

Για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Δ.Σ. του Οργανισμού


Ο συνδυασμός Ανεξάρτητη Φωνή στον ΟΑΕΔ, σε μια κρίσιμη για το μέλλον του Οργανισμού εποχή, συμμετέχει, για πρώτη φορά, στις εκλογές, εκφράζοντας μια σύνθεση απόψεων, στη βάση ενός ελάχιστου κοινού παρανομαστή για έναν καλύτερο ΟΑΕΔ.

Σε ένα παραταξιακό γύρω μας σκηνικό, φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε, στη βάση μιας νέας ιδεολογικής σύγκλισης, την  ανεξάρτητη φωνή του ΟΑΕΔ, την απαλλαγμένη από ταμπέλες και κομματικές γραμμές. Πιστεύουμε ότι είναι η ώρα, το συνδικαλιστικό κίνημα, τουλάχιστον στον ΟΑΕΔ, να  κάνει ένα βήμα μπροστά.

Δεν είναι τυχαίο ότι, από όλες τις χώρες της ΕΕ, έχει επιλεγεί η Ελλάδα για να εφαρμοστούν, στην πιο σκληρή τους εκδοχή, οι νεοφιλελεύθερες πρακτικές.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα ο συνδικαλισμός, τόσο στον ιδιωτικό  όσο και στον δημόσιο τομέα, έχει αποτύχει παταγωδώς ακόμα και να συγκρατήσει τις εις βάρος των εργαζομένων πολιτικές.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα το συνδικαλιστικό κίνημα είναι πλήρως κομματικά εξαρτώμενο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει και να σχεδιάσει μια ανεξάρτητη και  αποτελεσματική στρατηγική, η οποία θα βάλει, επιτέλους, έναν φραγμό στις εφαρμοζόμενες ακραίες, οικονομικά και ιδεολογικά, πολιτικές, αντεπιτιθέμενη με ξεκάθαρα σύγχρονα αιτήματα ουσίας και όχι με συνθήματα.


Όποιος πολιτικός φορέας υιοθετεί στη πράξη τις απόψεις μας είναι καλοδεχούμενος στη μάχη για έναν καλύτερο ΟΑΕΔ, στη μάχη για μια καλύτερη Δημόσια Διοίκηση.

Φιλοδοξούμε να δημιουργηθεί κεντρικά και περιφερειακά μια πανελλαδική νέα γενιά συνδικαλιστικών στελεχών χωρίς κραυγές, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς ανταλλαγή ψήφων με θέσεις.

Πιστεύουμε στο Ανθρώπινο Δυναμικό του ΟΑΕΔ, στην υπαλληλική και επιστημονική του κατάρτιση στην διάθεσή του για τη συμμετοχή, μέσα από την εμπειρία του, στο ζητούμενο: «έναν καλύτερο ΟΑΕΔ».

Γνωρίζουμε τη δυναμική που τα τελευταία χρόνια, και λόγω τις κρίσης, έχει αναπτυχθεί στις Υπηρεσίες μας και εκτιμούμε ότι με τη δημιουργία αυτής της κίνησης θα απελευθερώσουμε, σε όλες τις Περιφέρειες, όλες αυτές τις δυνάμεις που έχουν προτάσεις, που γνωρίζουν τον Οργανισμό και το κυριότερο τις ανάγκες των ανέργων και των τοπικών κοινωνιών της χώρας .

Πάνω σ’ αυτές τις βάσεις αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ του Οργανισμού, καθώς η αποδόμηση του Οργανισμού συντελείται και μέσα στο Δ.Σ. του.

Πρέπει, επιτέλους, να ακουστεί ξεκάθαρα και σταράτα η φωνή των εργαζόμενων, τα επιχειρήματά τους, τα οποία δεν είναι στενά υπαλληλικά, είναι επιχειρήματα όλης της ελληνικής κοινωνίας, που απαιτεί έναν Δημόσιο Οργανισμό Απασχόλησης, ο οποίος θα υπάρχει για να εξυπηρετεί τα ΔΙΚΑ ΤΗΣ συμφέροντα και όχι των διαφόρων εργολάβων και συνδιαχειριστών. Μέσα σε  ένα ΔΣ που λειτουργεί τόσα χρόνια αθόρυβα και ... αναποτελεσματικά! Αναποτελεσματικά, όχι γιατί οι συμμετέχοντες σε αυτό δεν έχουν άποψη, αλλά γιατί η άποψή τους επικαλύπτεται, σχεδόν πάντα, από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Συνάδελφοι,
Είναι καιρός να σταματήσουμε τη «γάγγραινα» των συνδικάτων, την κομματοκρατία και την εξάρτηση.
Είναι καιρός να μιλήσουμε ως Συνάδελφοι και όχι ως εκπρόσωποι κομμάτων.
Είναι καιρός να πούμε τις απόψεις μας και όχι να μεταφέρουμε τις απόψεις των κομμάτων.
Είναι καιρός ο υπάλληλος της πρώτης γραμμής με τις αγωνίες του, τους προβληματισμούς του, τις προτάσεις του για έναν καλύτερο και προσαρμοσμένο στους νέους, βάρβαρους καιρούς Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού να περάσει μπροστά, να ακουστεί και να συνδιαμορφώσει την πορεία του Οργανισμού, αυτός και μόνο αυτός, ανεξάρτητος, χωρίς παραταξιακές νουθεσίες και άσκοπους  παραγοντισμούς.
Είναι καιρός οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό να κουβεντιάσουν αληθινά και ανοιχτά με εκπροσώπους άλλων φορέων.

Συνάδελφοι,
Είναι καιρός να ενθαρρυνθεί η Κίνηση Ιδεών, να καταγράψουμε τις ιδέες και να τις υλοποιήσουμε.
Είναι καιρός να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο ΔΣ του ΟΑΕΔ, υπέρ των εργαζομένων
Είναι καιρός να τραβήξουμε μπροστά, για τον Οργανισμό, για τους Ανέργους, για την Κοινωνία
Είναι καιρός ο διάλογος να αφορά θέσεις απόψεις προτάσεις και όχι προσωπικές ή κομματικές αντιπαραθέσεις…… Είναι καιρός ν αλλάξουμε τους εαυτούς μας, να αλλάξουμε τον ΟΑΕΔ, να αλλάξουμε την κοινωνία.

Για τη λειτουργία του ΔΣ του Οργανισμού προτάσσουμε

  • Την αλλαγή των συσχετισμών στο Δ.Σ. υπέρ των εργαζομένων
  • Την εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του Οργανισμού και ενός εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με  αντίστοιχη καταβολή εισφορών. 
  • Την αποδέσμευσή του από τον σφικτό εναγκαλισμό του εκάστοτε Υπουργού, της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας και τη λειτουργία του με μεγαλύτερη αυτοτέλεια
  • Την λειτουργία του με τρόπο ανοιχτό και  με επεξεργασία και συζήτηση των προτάσεων
  • Τη συνεργασία με τα συνδικαλιστικά όργανα για την από κοινού διαμόρφωση κατάθεση και υπεράσπιση των θέσεων μας
  • Την εκπροσώπηση των ανέργων στο ΔΣ
  • Δημοσιοποίηση και διαβούλευση  με όλους τους εργαζόμενους αλλά και με άλλες συλλογικότητες σε σημαντικά ζητήματα


ΒΕΤΤΑΣ ΧΑΡΙΣΗΣ (ΧΑΡΗΣ)

ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΑΡΑΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΩΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΛΙΑΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΑΡΙΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΜΠΑΖΙΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (τ. ΟΕΚ)

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

13 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΡΙΞΗΚΕΛΕΥΘΕΣ ΛΙΓΟ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό οτι συναδεφος του ΟΕΚ κατεβαίνει με υποψηφιους του ΟΑΕΔ- Επιτελους ας γίνει η αρχή για εναν ΟΑΕΔ ΕΝΩΜΕΝΟ- Βασίλης τ υπαλληλος ΟΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λίγο καθυστερημένα ανακαλύψατε την "Ανεξάρτητη φωνή" σας, εσείς που τόσες δεκαετίες δεν κάνατε τίποτε άλλο από κυβερνητικό συνδικαλισμό...λίγο δύσκολο να κρυφτείτε από τους συναδέλφους που"έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ Η ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ.!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η τ.ΟΕΚ υπάλληλος ψάξτε να δείτε που ήταν αποσπασμένη, που κατεβαίνει τάχα μου ακομμάτιστη. Στο ψηφοδέλτιο που βλέπω εξάλλου είναι και ο νυν εκλεγμένος εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ (πασοκ). Τί ανεξάρτητοι και κουραφέξαλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλη επιτυχια σε κάποιους καλους συναδελφους του ψδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ- ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΧΑΖΟΥΝ Κ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΤΟΥΣ- ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΑΓΚΕΣ

      Διαγραφή
  7. Πέφτει το δούλεμα σύννεφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητηρια παιδια για την πρωτοβουλια, βγείτε μπροστα. ΜΠΡΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια, να βγούν επιτέλους τα κόμματα από τη μέση!
    Μόνο όσοι έχουν εργαστεί στην "πρώτη γραμμή" ξέρουν τι χρειάζεται ο οργανισμός και η κοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ.
    ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ.
    ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΥΡΕΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ.
    ΤΑ ΔΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα συμφωνήσω με τον Άγγελο, υπάρχουν κι εδώ εκπρόσωποι κομμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή