oaednews

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Και τους απέλυσαν και τους εμπαίζουν

Οχι μόνο τους πέταξαν στον Καιάδα της ανεργίας, αλλά δεν τους επιτρέπουν να πάρουν και το επίδομα του ΟΑΕΔ. Ο λόγος για δέκα σχολικούς φύλακες του Δήμου Τρικκαίων, που αρχικά βγήκαν σε διαθεσιμότητα, στη συνέχεια απολύθηκαν και μέχρι σήμερα βρίσκονται μετέωροι εξαιτίας της ολιγωρίας των κρατικών μηχανισμών.

Οι δέκα σχολικοί φύλακες των Τρικάλων απολύθηκαν στις 26/4/2014. Οι διαπιστωτικές πράξεις της απόλυσής τους όμως, επιδόθηκαν σε αυτούς από τον δήμο στις 11/7/2014, δηλαδή δυόμισι μήνες μετά. Και, παρότι το χαρτί είχε αναδρομική ισχύ, η απάντηση που πήραν από τον ΟΑΕΔ ήταν ότι είχαν ξεπεράσει το όριο των 60 ημερών από την ημερομηνία της απόλυσης που απαιτείται, προκειμένου να υποβληθεί η αίτηση για το επίδομα ανεργίας. Με λίγα λόγια, οι αιτήσεις τους κρίθηκαν εκπρόθεσμες, διότι ο δήμος δεν φρόντισε να τους δώσει τις διαπιστωτικές πράξεις μέσα σε 60 μέρες από την απόλυσή τους. Ετσι, οι σχολικοί φύλακες έκαναν ένσταση και η υπόθεσή τους μεταφέρθηκε από το τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην περιφερειακή διεύθυνση Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, προκειμένου να ελεγχθούν οι ενστάσεις.


«Τα χαρτιά μας στις 29/7 πήγαν στην περιφερειακή διεύθυνση στη Λάρισα και εκεί περιμένουμε να συνεδριάσει η επιτροπή, για να μπορέσουν να ελέγξουν τις ενστάσεις και να πάρουμε το επίδομα. Δυστυχώς αυτή η επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει ποτέ, γιατί ο πρόεδρος της επιτροπής και ο αντιπρόεδρος έχουν συνταξιοδοτηθεί και ο καινούργιος πρόεδρος ορίζεται από το υπουργείο Εργασίας. Δηλαδή από τον υπουργό. Από τότε περιμένουμε ακόμα την υπογραφή του υπουργού για τον ορισμό προέδρου», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Γεωργία Σεφέρη, μία από τους 10 απολυμένους σχολικούς φύλακες που στερούνται το επίδομα ανεργίας και θα συνεχίσουν να το στερούνται για όσο καιρό ο ορισμός νέου προέδρου της επιτροπής από τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, θα βρίσκεται σε εκκρεμότητα. «Δεν ευθύνομαι ούτε εγώ ούτε οι υπόλοιποι εννιά συνάδελφοί μου για το ότι δεν παίρνουμε σήμερα το επίδομα ανεργίας. Υπάρχει ολιγωρία», καταλήγει.

Γιάννης Μπασκάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου