oaednews

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Τους πέταγε το… σύστημα


Δεκάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενοι προσπαθούσαν χθες να καταθέσουν ηλεκτρονικά αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, αλλά το πρόγραμμα δεν επέτρεπε την πρόσβαση. Πολλοί εντός Οργανισμού κάνουν λόγο για «άνοιγμα» της διαδικασίας 10 λεπτά νωρίτερα ώστε να εξυπηρετηθούν γαλάζιοι «ημέτεροι» μέσω κομματικών γραφείων.

Του Τζώρτζη Ρούσσου

Ο ασκός του Αιόλου ανοίγει για τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Θ. Αμπατζόγλου, αφού χιλιάδες επιχειρήσεις προσπάθησαν χθες να εισέλθουν στο site του ΟΑΕΔ για να καταθέσουν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα αλλά εκείνο τους πέταγε έξω με αποτέλεσμα να μην καταθέσουν την αίτηση. Την ίδια στιγμή, πολλοί εντός ΟΑΕΔ κάνουν λόγο για «άνοιγμα» της διαδικασίας 10 λεπτά νωρίτερα για να εξυπηρετηθούν γαλάζιοι ημέτεροι μέσω κομματικών γραφείων. Ολα αυτά συνέβαιναν στην Αθήνα, ενώ ο κ. Αμπατζόγλου χαριεντιζόταν με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση στην 3η σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση.

Για χθες λοιπόν είχε ανακοινωθεί ότι το μεσημέρι (12.00 ακριβώς) θα άνοιγε η διαδικασία για την υποδοχή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών. Ομως όσο και αν προσπάθησαν κάποιοι, ήδη από τις 12.00 το πρόγραμμα δεν επέτρεπε την πρόσβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, χθες το μεσημέρι υπήρχαν 500.000 περιηγητές εντός της σελίδας του ΟΑΕΔ, ενώ περί τους 50.000 ενδιαφερόμενους προσπαθούσαν να καταθέσουν αίτηση.


Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι μόνο οι 7.000 κατάφεραν να καταθέσουν τελικά αίτηση, αφού το σύστημα για τους υπολοίπους δεν ανταποκρινόταν! Κάποιοι όμως ήταν εξαιρετικά… τυχεροί αφού γνώριζαν ότι το σύστημα θα άνοιγε 10 λεπτά νωρίτερα. Πολλοί από αυτούς (αν όχι η συντριπτική πλειονότητα) συγκαταλέγονται στις 4.156 επιχειρήσεις που τελικά κάλυψαν τις θέσεις του προγράμματος (όπως πληροφόρησε με επίσημο δελτίο Τύπου ο ΟΑΕΔ).

Σήμερα όμως ξεκινάει ο Γολγοθάς για τον κ. Αμπατζόγλου και τους επιτελείς του, καθότι φαίνεται ότι πολλές είναι οι καταγγελίες ακόμη και για αθέμιτο ανταγωνισμό με όργανο την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και θα πρέπει να πείσουν ότι όλα έγιναν σύννομα εκεί στον ΟΑΕΔ.

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει τρόπος να ανακαλύψει κάποιος αν υπήρξαν καταχωρήσεις 10 λεπτά νωρίτερα αρκεί να έχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων για να δει το αντίστοιχο timestamp.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΝΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΣΑΛΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ....ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ...ΠΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή