oaednews

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκίνησε το νέο δίκτυο δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη του Employment Services Network Public (Νέο δίκτυο δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης) , μια νέα δομή συνεργασίας, που θα βοηθήσει τα κράτη μέλη να συντονίσουν περαιτέρω τις πολιτικές και τις δράσεις τους κατά της ανεργίας και την ενίσχυση του ευρωπαϊκού πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης.

Η αναβάθμιση της στήριξης που παρέχεται από τις δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης των κρατών μελών για τους νέους είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πρακτική εφαρμογή της Εγγύησης για τη Νεολαία, ενα φιλόδοξο π΄ρογραμμα μεταρρύθμισης σε επίπεδο ΕΕ με σκοπό να βοηθήσει όλους τους άνεργους κάτω των 25 ετών να βρουν εργασία .
Το νέο δίκτυο βασίζεται σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής και έχει σκοπό την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης μέσω της στενότερης συνεργασίας που εγκρίθηκε τον Μάιο του 2014, σύμφωνα με τη δέσμη μέτρων για την απασχόληση . Ένα από τα πιο άμεσα καθήκοντα που αναλαμβάνει το δίκτυο είναι η ανταλλαγή γνώσεων και επιτυχημένων πρακτικών σχετικά με την εφαρμογή της Εγγύησης για της Νεολαίας όπως οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης είναι τα καθορισμένα εθνικά σημεία επαφής για την κρίσιμη αυτή μεταρρύθμιση. Η  νέα δομή θα παράσχει επίσης μεγαλύτερες ευκαιρίες για τη σύγκριση των επιδόσεων των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης με τη χρήση σχετικών κριτηρίων αξιολόγησης, ώστε να προσδιοριστούν ορθές πρακτικές και να βελτιωθεί η συνεργασία, μεταξύ άλλων, μέσω προγραμμάτων αμοιβαίας και ομαδικής μάθησης. Ένα από τα πιο άμεσα καθήκοντα που αντιμετωπίζει το δίκτυο είναι η ανταλλαγή γνώσεων και επιτυχημένων πρακτικών σχετικά με την υλοποίηση των εγγυήσεων για τη νεολαία  επειδή οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης είναι τα εθνικά σημεία επαφής που καθορίστηκαν για αυτή τη σημαντική μεταρρύθμιση. Σε πολλά κράτη μέλη, η λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης πρέπει να βελτιωθεί ώστε να εξασφαλίζει ότι στον κάθε νέο κατάλληλες εξατομικευμένες συμβουλές σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου