oaednews

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ILO: 232 εκατομμύρια μετανάστες "αλλάζουν" τις πολιτικές για την απασχόληση

H μετανάστευση συνδέεται συχνά με την κακή αξιοποίηση των εργαζομένων και θέτει σημαντικές προκλήσεις πολιτικής σε όλο τον κόσμο, τόνισε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), κ. Γκι Ρίντερ στη χθεσινή έναρξη της 103ης Διεθνούς Διάσκεψης Εργασίας στη Γενεύη. Η ετήσια Διεθνής Διάσκεψη Εργασίας διεξάγεται φέτος μεταξύ 28 Μάη - 12 Ιούνη.

«Η μετανάστευση λαμβάνει χώρα σε μεγάλη και αυξανόμενη κλίμακα. Τα πρότυπα της γίνονται πιο περίπλοκα και η φύση της εξελίσσεται. Όλοι συμφωνούμε ότι έχει το δυναμικό να συνεισφέρει πολύ σημαντικά στην οικονομική μεγέθυνση και την ανάπτυξη», είπε ο κ. Ρίντερ μιλώντας μπροστά σε εκπροσώπους εργαζομένων, εργοδοτών και κυβερνήσεων οι οποίοι παρακολουθούν τη 103η Διεθνή Διάσκεψη Εργασίας.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως η μετανάστευση «συνεχίζει δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις να συνδέεται με μία απαράδεκτη συμπεριφορά στις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και άντρες στις δικές μας αγορές εργασίας».

Με 232 εκατομμύρια μετανάστες εργάτες σε όλο τον κόσμο, η έκθεση του ILO σημειώνει πως ακόμα περισσότεροι άνθρωποι περνάνε τα σύνορα της χώρας τους για να βρουν δουλειά. Γι΄ αυτό θέτει προτάσεις πολιτικής που να ανταποκρίνονται στην παγκοσμιοποίηση, τις δημογραφικές αλλαγές, τις αντιθέσεις, τις εισοδηματικές ανισότητες και τις κλιματικές αλλαγές.

Ο ILO προεδρεύει επίσης στην ομάδα του ΟΗΕ για τη διεθνή μετανάστευση για το 2014.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου