oaednews

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Χανιά | Σύσκεψη για την ανεργία στο Εργατικό Κέντρο

Σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης τους για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και για την αντιμετώπιση της ανεργίας, πραγματοποιούν την ερχόμενη Δευτέρα στις 20:00, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τα σωματεία οικοδόμων Χανίων και Κισσάμου, το Σωματείο Τροφίμων και Ποτών και το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.
Σε κοινή ανακοίνωση τους, επισημαίνουν τα εξής: “Οι επιπτώσεις είναι πολλές και τεράστιες και για μας και για τις οικογένειές μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας παραμένουν άνεργοι χωρίς να “σταυρώνουν” μεροκάματο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς καμία επιδότηση. Αρκετοί χωρίς φως, νερό, πετρέλαιο. Άλλοι κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς και άλλοι από τον κίνδυνο της έξωσης από το σπίτι λόγο των οφειλών.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με την πολιτική της επιβάλει φόρους και χαράτσια, πληρωμές παντού, συνταγογράφηση και ευρώ κ.α. Η ανάπτυξη που λένε ότι έρχεται θα είναι πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών δικαιωμάτων μας, το «σύγχρονο» μοντέλο δουλείας είναι αυτό που ζουν οι προσωρινά εργαζόμενοι , λίγοι μήνες δουλειάς και μετά στην ανεργία, χωρίς κανένα δικαίωμα, με μεροκάματα που δεν καλύπτουν ούτε τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα, δηλαδή σύγχρονοί δούλοι του 21ου αιώνα “
Ανάμεσα στα αιτήματά τους, συμπεριλαμβάνονται τα εξής:
“Έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ
Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο της ανεργίας.
Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια στα όρια ηλικίας. Μείωση των ορίων ηλικίας στα 50 και στα 55 χρόνια στις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα στα Β.Α.Ε. και στα 55 και 60 στους άλλους κλάδους.
Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.
Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.
Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος.
Αύξηση της αποζημίωσης σε εργάτες και τεχνίτες λόγω απόλυσης, στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2112/1920. Κατάργηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που ισοπέδωσαν τις αποζημιώσεις.”
zarpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου