oaednews

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Επιτροπής του ΠΑΜΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ του Π.Α.ΜΕ στο
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

     Καταγγέλλουμε την δικομματική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) για την απρόκλητη χθεσινή επίθεση που δέχτηκε η πορεία εργαζομένων και ανέργων από τις δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ, με γκλόπς και χημικά στο κέντρο της Αθήνας.
Η κυβέρνηση και ειδικά ο υπουργός Εργασίας παρά το γεγονός πως ήταν ενήμεροι για τη συνάντηση με εκπροσώπους των σωματείων του ΠΑΜΕ που οργάνωναν την χθεσινή κινητοποίηση – σωματεία από κλάδους που έχει τσακίσει η ανεργία (οικοδόμοι, μέταλλο, κλωστουφαντουργία, λιθογράφοι, κτλ) – προτίμησαν την συνεύρεση με τους τροϊκανούς.

Ο υπουργός Εργασίας θεώρησε πιο επείγουσα αυτή τη συνάντηση, γιατί έπρεπε να κουβεντιάσει την πορεία της αντιλαϊκής – αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής, το βάθεμά της για την εξυπηρέτηση των μεγαλοσυμφερόντων  και το παραπέρα ξεζούμισμα των εργαζομένων, την αφαίρεση κάθε δικαιώματός των.
Η ανεργία αποτελεί κοινή υπόθεση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι διαθεσιμότητες, η διαβόητη αξιολόγηση, η κινητικότητα και το νέο πειθαρχικό δίκαιο ανοίγουν ήδη το δρόμο για μαζικές απολύσεις στις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Δε χωράει μοιρολατρία, επανάπαυση και φόβος. Κανένας δεν είναι εξασφαλισμένος από την αντιδραστική επίθεση. 

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΠΑΜΕ - ΤΗ ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

Δείτε εδώ το βίντεο από την χθεσινή επίθεση των δυνάμεων καταστολής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου