oaednews

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τα βρίσκουν με την Τρόικα -Εφάπαξ η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%.



Εφάπαξ από το καλοκαίρι θα γίνει, σε συμφωνία με την τρόικα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%. Αυτό επισήμανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Απομένει προς διευκρίνιση, εάν η συνολική μείωση θα αφορά μόνον τις εργοδοτικές εισφορές ή εάν οι εργοδότες θα «συνεισφέρουν» με 2,9% και οι εργαζόμενοι με 1%.
Η Τρόικα φαίνεται ότι διαφωνεί με τη μείωση των εισφορών των εργαζομένων, με τον κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών να δηλώνει, σε σχετική ερώτηση, ότι «η τρόικα κλωτσάει ακόμη σε αυτό».
Το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι το καθαρό κενό που δημιουργείται στα ασφαλιστικά ταμεία, από τη μείωση των εισφορών, είναι τελικά πολύ μικρότερο από τον αρχικό υπολογισμό (περίπου 700 εκατ. ευρώ), καθώς προκύπτουν οφέλη τόσο από την αύξηση της απασχόλησης, όσο και από την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Το συγκεκριμένο τελικό κενό θα καλυφθεί και με μέτρα από το υπουργείο Οικονομικών, με τον κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου να δηλώνει «εξετάζονται διάφοροι τρόποι».

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΕΝΟΥ???
    ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΞΕΣΤΟΜΙΣΩ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΜΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΑΠΑΥΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞ΄ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΠΆΜΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ .Α... ΞΕΧΑΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΆ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΞΑΣΚΗΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΕΛΑΤΕ.....ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ Ο ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΣ....ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ........ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΣ....ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ .....ΕΔΩ. ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΓΕ.......ΕΛΑΔΑ....ΡΑΑΑΑ

      Διαγραφή