oaednews

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Έρχονται νέα προγράμματα κατά της ανεργίας

Τρεις πυλώνες μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας εξήγγειλε, διά στόματος του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, η κυβέρνηση με στόχο τη δημιουργία 440.000 ευκαιριών απασχόλησης την τρέχουσα διετία 2014-2015.

Τα προγράμματα, συνολικού κόστους 1,5 δισ. ευρώ, θα υλοποιηθούν κατά κύριο λόγο από τον ΟΑΕΔ, ο οποίος έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή δύο από αυτά. Τα προγράμματα του πρώτου πυλώνα αφορούν 114.000 ανέργους όλων των κατηγοριών και είναι έτοιμα να υλοποιηθούν άμεσα, εντός των επομένων μηνών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την «επιταγή εισόδου» για νέους ως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, την επιδότηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας των νέων που είναι ήδη σε εφαρμογή, την επιχορήγηση επιχειρήσεων να προσλάβουν ανέργους 30-66 ετών, όπως και την τοποθέτηση ανέργων σε θέσεις απασχόλησης που προβλέπονται από Τοπικά Σχέδια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα οποία αναμένεται να εκδοθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα.

Τα υπόλοιπα πέντε προγράμματα θα τεθούν σε εφαρμογή εντός του επομένου διμήνου.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» και προβλέπει 240.000 ευκαιρίες για νέους ως 24 ετών και ο τρίτος πυλώνας αφορά 90.000 δικαιούχους, κυρίως ανέργους από νοικοκυριά που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.


ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ. ΟΥΕ ΚΙ ΑΛΙΜΟΝΟ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να δούμε την υλοποίηση αυτού του περιβόητου "Εγγύηση για τη Νεολαία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟ ....ΠΑΠΑΡΙΕΣ ....ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ.....Ο ..ΒΟΥΡΤΣΗΣ .......ΚΑΙ Η ..ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή