oaednews

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Τέλος στην αγωνία εκατοντάδων ανέργων - Δεν θα διαγράφονται από τον ΟΑΕΔ όσοι δεν δεχτούν την θέση στα πεντάμηνα

Διευθετήθηκε το θέμα μετά τις έντονες αντιδράσεις...


Δεν θα διαγράφονται από τα μητρώα του ΟΑΕΔ όσοι δεν δεχτούν την θέση στα πεντάμηνα της κοινωφελούς εργασίας σύμφωνα με νέα οδηγία που θα σταλεί στα ΚΠΑ του Οργανισμού απο τον διοικητή κ Αμπατζόγλου.

Συγκεκριμένα ,παίρνει πίσω ο ΟΑΕΔ την οδηγία που ήθελε οι επιτυχόντες των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας με τα πεντάμηνα σε δήμους και δημόσιους φορείς , που δεν κάνουν αποδοχή θέσης να διαγράφονται από τα μητρώα εγγεγραμμένων ανέργων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr ο διοικητής του ΟΑΕΔ θα στείλει νέα οδηγία στα ΚΠΑ που θα καταργείται η διαγραφή των ανέργων που δεν δέχονται την θέση που επιλέχτηκαν από τα μητρώα.

Έτσι με την νέα οδηγία που αναμένεται να σταλεί στα ΚΠΑ και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ακόμη και μέσα στην εβδομάδα δεν θα χάνουν οι άνεργοι τυχόν επίδομα ανεργίας που λαμβάνουν , τον χρόνο ανεργίας τους καθώς και τα προνόμια που τους δίνει η κάρτα ανεργίας. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η σχετική οδηγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου