oaednews

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Κυβερνητικό συμβούλιο για την απασχόληση

Τη σύσταση κυβερνητικού Συμβουλίου απασχόλησης ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, μετά τις μαραθώνιες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα το Σάββατο, εν όψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος, στο Συμβούλιο απασχόλησης θα μετέχουν ο ίδιος, ο πρωθυπουργός, οι συναρμόδιοι υπουργοί, ο διοικητής του ΟΑΕΔ και όσοι Οργανισμοί μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
«Θα υπάρχει συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε να έχουμε ένα όργανο το οποίο θα παρακολουθεί διαρκώς, σε καθημερινή βάση, αυτήν την πρώτη προτεραιότητα και της κυβέρνησης και της κοινωνίας» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη «να γίνονται σεβαστές οι θυσίες του ελληνικού λαού. Μία μάχη αξιοπρέπειας για τη χώρα» όμως πρόσθεσε: «Δυστυχώς υπάρχει πέμπτη φάλαγγα. Υπάρχουν κάποιοι που για λόγους είτε ανοησίας, είτε μικροκομματικής λογικής χαίρονται, ως μη όφειλαν, όταν κάποιοι αναπαράγουν αρνητικά στερεότυπα και όταν κάποιοι επιχειρούν να μας απαντήσουν, γιατί δεν θέλουν να πειστούν ότι η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και την κρίση».
Μετά τη συνάντηση, ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα, ενώ έχουν ήδη σταλεί στην τρόικα όλα τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό και αναμένεται η αξιολόγησή τους.
Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα γύρω στις 14 με 16 Ιανουαρίου.
Ο κ. Στουρνάρας, ερωτηθείς για το θέμα ενδεχόμενης ανάμειξης της επικεφαλής του ΤΧΣ, Αναστασίας Σακελλαρίου, στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, απάντησε πως ισχύει ό,τι είπε χθες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου