avgi.gr
Κι όμως, χρειάζεται ακόμη και συνάντηση μεταξύ δύο υφυπουργών της κυβέρνησης προκειμένου να εφαρμοστούν τα απολύτως αυτονόητα σε αυτήν τη χώρα στην οποία ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα!
Συγκεκριμένα, τη συμβολή του υπουργείου Εργασίας και, ιδιαιτέρως, του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στην κοινωνική επανένταξη των ψυχικώς πασχόντων, καθώς και στην ομαλή επαγγελματική τους επανένταξη, ζήτησε προχθές η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα από τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου κατά τη διάρκεια συνάντησης των δύο μερών.

Η υφυπουργός Υγείας τόνισε επίσης στον υφυπουργό Εργασίας ότι "οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί (ΚοιΣΠΕ) έχουν διττό χαρακτήρα, καθώς αποτελούν ταυτόχρονα κοινωνικές επιχειρήσεις και μονάδες ψυχικής υγείας και, συνεπώς, συνιστούν ένα απαραίτητο 'εργαλείο' της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας".
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατη πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΟΑΕΔ για πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων απέκλειε ρητώς και κατηγορηματικώς τους ψυχικώς πάσχοντες ανέργους!
Την απαράδεκτη αρνητική διάκριση εκ μέρους της διοίκησης του ΟΑΕΔ κατήγγειλε πάραυτα και δημοσίως η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), ενώ η υφυπουργός Υγείας απέστειλε τότε σχετική επιστολή προς τον υφυπουργό Εργασίας προκειμένου η διοίκηση του ΟΑΕΔ να άρει τη ρήτρα αποκλεισμού των ανέργων ψυχικώς πασχόντων από το πρόγραμμα.
Φαίνεται ότι τελικά έπρεπε να συναντηθούν οι δύο συναρμόδιοι υφυπουργοί της κυβέρνησης για να επιβεβαιώσουν τα απολύτως αυτονόητα, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια στάση θα τηρήσει ο Βασίλης Κεγκέρογλου στο θέμα...
Β.Β.