oaednews

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Στρατούλης για την πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία: Η μεγάλη ντροπή της κυβέρνησης

«Η εξευτελιστική πρωτιά που η Ελλάδα διατηρεί σταθερά εδώ και 24 μήνες μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τα ποσοστά της ανεργίας, αποτελεί την μεγάλη ντροπή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και της τρόικας και το αρνητικό επιστέγασμα των ανθρωποκτόνων μνημονιακών πολιτικών τους», αναφέρει ο βουλευτής και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat.


«Πρέπει να φύγουν, πριν μετατρέψουν την εργασία-ιδιαίτερα των νέων- σε άπιαστο όνειρο», προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την Eurostat, η Ελλάδα με 26,4% βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας (στοιχεία Ιουλίου) και ακολουθεί η Ισπανία με 24%, η Κροατία με 16,1% και η Κύπρος με 15,1%. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στη Γερμανία με 5%, την Αυστρία με 5,1% και την Τσεχία με 5,7%.

Σε ό,τι αφορά τους νέους κάτω των 25 ετών, σχεδόν ο ένας στους δύο εξακολουθεί να είναι άνεργος στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρωζώνη είναι άνεργος ο ένας στους τέσσερις. Η καταγεγραμμένη ανεργία στους άνδρες ήταν τον Ιούλιο στο 23,1% και στις γυναίκες ήταν στο 30,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου