oaednews

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ αποδοκιμάζει τις "απόψεις" Σπυρόπουλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ αποδοκιμάζει τις "απόψεις" που εξέφρασε,  με τη μορφή ερωτημάτων ο Διοικητής του ΙΚΑ στο 4ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Ο Διοικητής του μεγαλύτερου Ασφαλιστικού Οργανισμού της χώρας, οφείλει  να υπερασπίζεται δημόσια, με κάθε ευκαιρία  την κοινωνική καθολικότητα του θεσμού και την αλληλεγγύη των γενεών πάνω στην οποία βασίστηκε εδώ και δεκαετίες η Κοινωνική Ασφάλιση. Οφείλει να μεριμνά για τη διασφάλιση,  της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του ΙΚΑ, και  της απρόσκοπτης συνέχειας του θεσμού, προς όφελος των ασφαλισμένων και της ελληνικής κοινωνίας, που πλήττεται βάναυσα από τη σημερινή κρίση.

Το ΙΚΑ έχει τεράστιες δυνατότητες και μπορεί να παίξει τον βασικό του ρόλο ως κύριος πυλώνας της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αρκεί  να μην απαξιώνεται καθημερινά από τα χρόνια προβλήματά του, καθώς  και από εκείνα που προστέθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης και ειδικότερα:
- Την υποστελέχωση των  Υπηρεσιών του από προσωπικό
- Την ελλιπή παροχή σύγχρονων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων
- Τη μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων
- Την αδυναμία ελέγχου επιχειρήσεων και είσπραξης εισφορών και οφειλών
Αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να αντιμετωπίζει η Διοίκηση του ΙΚΑ αντί να καταθέτει προτάσεις που οδηγούν αναπόδραστα στην αποδόμηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τον περιορισμό των δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων.




Από το Γραφείο Τύπου της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ????? ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ?????ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΟΝΟ...ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ!!!!!!!!!!! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή