oaednews

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ετοιμάζεται μόνιμος μηχανισμός αξιολόγησης στο Δημόσιο

Την προετοιμασία ενός μόνιμου συστήματος αξιολόγησης το οποίο θα αντικαθιστά το σημερινό προανήγγειλε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στον «ΑΘΗΝΑ 9.84».
Η υφυπουργός σημείωσε ότι τους τελευταίους μήνες το υπουργείο δουλεύει συστηματικά και εντατικά για να παρουσιάσει ένα πάγιο σύστημα αξιολόγησης.

Η Ε. Χριστοφιλοπούλου επισήμανε ότι «είναι άλλο πράγμα το μεταβατικό πρόγραμμα αξιολόγησης που ισχύει φέτος για την αξιολόγηση του 2013 και άλλο πράγμα οι έλεγχοι των ελεγκτών που αφορούν είτε πλαστότητα, είτε κάποιο σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα ή παρανομίες στην μετατροπή των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου… Το μεταβατικό σύστημα που ψηφίσαμε για το 2013 έχει κάποια προβλήματα και κάποιες αδυναμίες στην εφαρμογή του.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το περίφημο 15%, διότι αλλιώς αξιολογείς, για παράδειγμα, την δουλειά που κάνει ο τραπεζοκόμος και αλλιώς αυτή του νοσηλευτή, του γιατρού, του πιλότου ή του οδοκαθαριστή». Στη συνέχει τόνισε ότι το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης «δεν επιφέρει καμία ανακατάταξη» και διευκρίνισε ότι η αξιολόγηση όχι μόνο δε συνδέεται με το πρόγραμμα διαθεσιμοτήτων και απολύσεων, αλλά δεν επιφέρει και ως μεταβατικό σύστημα καμία υπηρεσιακή βλαπτική μεταβολή ή μισθολογική βλαπτική μεταβολή για τους υπαλλήλους.

1 σχόλιο:

  1. Δυο σχόλια. Πρώτον η Χριστοφιλοπούλου και τα υπόλοιπα σαίνια πότε αξιολογήθηκαν.Δεύτερο. Νά ένας τρόπος να προωθηθούν οι ημέτεροι.
    Σημ. Σύντομα θα δούμε πόσα ψάρια πιάνει ο καθένας.Ας μην ξεχνούν ότι και οι κρίνοντες κρίνονται και ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς αυτή τη φορά. Ξύπνησε ο κόσμος....Τέρμα τα κορόιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή