oaednews

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Και ανεργία έχουμε και κενές θέσεις εργασίας

Το ποσοστό κενών θέσεων απασχόλησης -το οποίο αφορά νέες αμειβόμενες θέσεις εργασίας που δεν έχουν καταληφθεί ακόμη αλλά τις οποίες σκοπεύει η εργοδοσία να καλύψει- στο α' τρίμηνο 2014 ανήλθε στην Ευρωζώνη σε 1,7% και στην Ε.Ε.28 σε 1,6% όταν στην Ελλάδα φθάνει μόλις το 0,8%, δηλαδή το ήμισυ της Ευρώπης, σύμφωνα με την Eurostat.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως το ποσοστό της Ελλάδας είναι υψηλότερο των περισσότερων άλλων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Το ποσοστό κενών θέσεων απασχόλησης ορίζεται ως ο λόγος των κενών θέσεων εργασίας προς το άθροισμα των υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης και των κενών θέσεων εργασίας.
Στη βιομηχανία και τις κατασκευές της Ευρωζώνης το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας ήταν 1,1% στο α' τρίμηνο 2014 και στις υπηρεσίες 2,3% αντίστοιχα.
Μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε.28 το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας αυξήθηκε το α' τρίμηνο 2014 σε 13, έμεινε σταθερό σε 9 κι έπεσε σε 3 συγκριτικά με το α' τρίμηνο 2013. Τις μεγαλύτερες αυξήσεις είχαν Βρετανία, Δανία και Γερμανία.
Το υψηλότερο πάντως ποσοστό κατέγραψε η Γερμανία (2,9%) και μετά οι Βρετανία (2,1%) και Βέλγιο (2%), ενώ το χαμηλότερο ποσοστό εμφάνισαν οι Κύπρος (0,2%), Πολωνία (0,4%) και Λετονία (0,5%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου