oaednews

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η Εύα Αμπαρτζάκη υποψήφια στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Η Συνάδελφος Εύα Αμπαρτζάκη, μέχρι σήμερα Πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Δυτικής) Δήμου Ηρακλείου είναι ξανά υποψήφια. Ευχόμαστε καλή επιτυχία....

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ



"Γεννήθηκα το φθινόπωρο του 1964 στο Πανάνειο νοσοκομείο του Ηρακλείου. Είμαι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας . Πατέρας μου είναι ο Μιχάλης Αμπαρτζάκης ή Σμυρνιός - επειδή ο παππούς Γιάννης ήλθε ως πρόσφυγας το 1922 στο Ηράκλειο. Μητέρα μου η Κυριακή (κ.Κούλα) Αμπαρτζάκη το γένος Λυρώνη, από τα Απλαδιανά Μυλοποτάμου. Και οι δύο οικογένειες έχουν ταπεινή καταγωγή, με θαυμαστές αξίες που αφορούν την οικογένεια, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τον ευγενή ανταγωνισμό, και με τεράστια αποθέματα ψυχής και σώματος. Κάτω από αντίξοες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, με πενιχρά μέσα, κατόρθωσαν να μεγαλώσουν τέσσερα παιδιά με πολύ αγάπη. Να μεταλαμπαδεύσουν τις αξίες τους, να μας σπουδάσουν και να μας αποδώσουν χρήσιμους ανθρώπους στην κοινωνία. Οφείλω να τους εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου γιατί με έμαθαν να εργάζομαι, να αγωνίζομαι, να διεκδικώ να έχω στόχους και να επιδιώκω ένα καλύτερο κόσμο.

Ο Νίκος και η Κορίνα είναι τα πολυαγαπημένα μου παιδιά που απέκτησα από τον γάμο μου με τον Ιδομενέα Αβραμάκη. Και τα δύο είναι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων , όπου σπούδασαν με υποτροφίες μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο. Η Κορίνα συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία στα οικονομικά. Ο Νίκος είναι ηθοποιός-σκηνοθέτης με αξιόλογες επιδόσεις -σύμφωνα με τους ειδικούς- και με ιδιαίτερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Εργάζομαι στον Ο.Α.Ε.Δ Ηρακλείου. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τις τοποθετήσεις ανθρώπων που ανήκουν σε ειδικές κοινωνικές ομάδες (Α.Μ.Ε.Α – Πολυτέκνων – Εθνικής Αντίστασης – Έμμεσης προστασίας Α.Μ.Ε.Α – Αναπήρων και θυμάτων πολέμου) Ν. 2643/98.Μιλάω άριστα την Αγγλική γλώσσα και κατέχω καλά τη Γερμανική. Και επειδή η γνώση δεν είναι ποτέ αρκετή, φοιτώ ακόμη και σήμερα στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στη σχολή ανθρωπιστικών σπουδών, με σπουδές στον Ελληνικό πολιτισμό. Είμαι χειρίστρια Η/Υ με γνώσεις στα προγράμματα windows, word,excel, internet.

-Εξελέγην Σύμβουλος του 3ου Δημοτικού διαμερίσματος το 2007 -2010 με την παράταξη του Γιάννη Κουράκη. Ως Πρόεδρος επιτροπής πολιτισμού εργάσθηκα για τη ‘’γιορτή Καρναβαλιού ‘’ που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2008 με τη συμμετοχή του συλλόγου Γεργιανών και άλλων συλλόγων . Το έθιμο της Αποκριάς   αναβίωσε στο μεγάλο κάστρο, με παρέλαση καρναβαλιστών και λαϊκές εκδηλώσεις   βασισμένες στην παράδοση που πραγματοποιήθηκαν στο κατάμεστο στάδιο Ελευθερίας με τεράστια επιτυχία. Είμαι υπερήφανη γιατί υπήρξε ο πρόδρομος του Καστρινού Καρναβαλιού.

-Καθιερώσαμε τις εκδηλώσεις της καθαρής Δευτέρας (Κούλουμα) σε όλο το Δήμο Ηρακλείου.

-Από το 2011 έως σήμερα έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Δυτικής) Ηρακλείου αφού εσείς με τιμήσατε πάλι με την ψήφο σας φροντίζοντας καθημερινά για όλες τις ανάγκες και τα προβλήματα που απασχολούν τους ανθρώπους της Κοινότητάς μου
Επιγραμματικά αναφέρω δράσεις της Κοινότητάς μου σε διάφορους τομείς.
- Μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις στον τομέα των Τεχνικών έργων και της καθημερινότητας, όπως:
 Ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις σε αγροτικούς δρόμους, κλείσιμο λακκουβών, μονοδρομήσεις, ονοματοθεσίες, διανοίξεις και καθαρισμοί δρόμων από χόρτα και σκουπίδια, προτάσεις σε θέματα κυκλοφορίας όμβριων υδάτων, εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής , καθαρισμοί ρεμάτων  & ποταμών, τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών, επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού, αντικατάσταση λαμπτήρων, αντικατάσταση οργάνων παιδικών χαρών και δημιουργία άλλων, δημιουργία πεζοδρομίων –(Άγιος Ιωάννης Χωστός), μετακινήσεις κάδων, δημιουργία πρασίνου (κόμβος Γουρνών, πάρκο Δειλινών) κ.λ.π.

- Στον τομέα της Πρόνοιας όπως:
 Καταγραφή των ανθρώπων που χρήζουν άμεσης βοήθειας με αξιολόγηση Κοινωνικών λειτουργών. Αλλεπάλληλες δράσεις, προκειμένου να συλλέγονται και να προσφέρονται τρόφιμα,  φάρμακα, είδη ένδυσης και υπόδησης. Π.χ. η «Διαδρομή Αγάπης» 28 χιλιομέτρων με δρομείς & ποδηλάτες του ομίλου υπεραποστάσεων και μαραθωνοδρόμων Κρήτης, και η θεατρική  παράσταση με τίτλο «Ένα διαφορετικό ταξίδι». Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν διατέθηκαν  για κάποιες ανάγκες του Παιδοαιματολογικού  τμήματος του ΠΑΓΝΗ.

-Στον τομέα του Αθλητισμού όπως:
Οι Παγκρήτιοι αγώνες στίβου στην μνήμη των 62 Μαρτύρων σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ Κρήτης με Πανελλήνια ρεκόρ. Συνεργάτες μας επίσης ο  όμιλος υπεραποστάσεων, ο σύλλογος μαραθωνοδρόμων, και ο δήμος Μαλεβιζίου.
- Στον τομέα του Πολιτισμού όπως:
Η πετυχημένη μουσικοχορευτική εκδήλωση της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών στο κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης. Η διοργάνωση του πρώτου πετυχημένου φεστιβάλ παιδικού τραγουδιού. Η δημιουργία θεατρικής ομάδας ενηλίκων η οποία θα δίνει παραστάσεις με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων. Δανειστική βιβλιοθήκη στον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοινικιάς. Συνεργασία με τη Ζωόφιλη δράση για τη σχέση των ανθρώπων με τα ζώα, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα αδέσποτα. Η έκθεση ζωγραφικής στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου με «Τα ρόζ παράθυρα του Λάκκου» του ζωγράφου Κ. Καπετανάκη κ.ά.


-Στον τομέα της Παιδείας όπως:
Δράσεις κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού με συμμετοχή και των παιδιών με διαλέξεις και  ομιλίες από τους συγγραφείς και ειδικούς ψυχολόγους στα σχολεία που συμμετέχουν στην δράση αυτή. Ενημερώσεις σε σχολεία της β/θμιας εκπαίδευσης από επιστημονικό προσωπικό με θέμα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τις μεθόδους αντισύλληψης και τον ιό ανθρωπίνων θηλωμάτων ΗPV και τον εμβολιασμό του. Τον πρώτο μαθητικό  διαγωνισμό ποίησης & ζωγραφικής με θέμα (Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ). Δημιουργία επιδαπέδιων παιχνιδιών σε σχολεία της περιοχής.
ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ……………

Αγαπητή Συμπολίτισσα, αγαπητέ συμπολίτη.
Υπερηφανεύομαι που σε καιρούς κρίσης μπόρεσα ως Πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου να επιδείξω έργο, σε όλους τους τομείς, μαζί με εκείνους που πίστεψαν ότι μπορούμε.
΄Οσοι από εσάς με γνωρίζετε προσωπικά μπορείτε να επικαλεστείτε το παρελθόν μου, τον προγενέστερο βίο μου, το ακέραιο του χαρακτήρα μου. Να μιλήσετε για τη συνέπεια, την εργατικότητα, την αποφασιστικότητα, την μεθοδικότητα, την ευθυκρισία, το ήθος  την αξιοπρέπεια,  και τις αξίες που  υπερασπίζομαι.
Σήμερα που οι συνθήκες είναι διαφορετικές και πάμπολλες οι δυσκολίες, καλούμαι να εργασθώ ακόμα περισσότερο για τις ανάγκες του διευρυμένου Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα με τον Καλλικρατικό  Ν. 3852/2010. Για το αστικό Ηράκλειο, τους συνενωμένους Δήμους και την ύπαιθρο που ισότιμα καλούνται να πορεύονται στο μέλλον. Στόχος η ευδαιμονία του Δήμου μας, με την ενότητα και τη συνοχή του πληθυσμού της.
Διαθέτω τη δύναμη, τη θέληση, το μυαλό, την κατάρτιση και την εμπειρία που απαιτείται. Υπόσχομαι να συμβάλω τα μέγιστα,  αξιοποιώντας,  με κάθε τρόπο τις προϋποθέσεις  που θα δημιουργήσουμε για να αναπτύξουμε τον τόπο μας. Με επίκεντρο πάντοτε  τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, παίρνω το θάρρος  να ζητήσω ξανά την ψήφο σας. Να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας και να φανώ για άλλη μία φορά άξια της εμπιστοσύνης σας.
Για ένα δήμο ανθρωποκεντρικό,  φιλικότερο προς τους πολίτες,  με έργο με πρόγραμμα με λύσεις!!!!!!!
Σας ευχαριστώ

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΥΑ. ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δαγκωτό Αμπαρτζάκη...ο καλυτερος άνθρωπος που εργάζεται στην υπηρεσία μας. .....ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΥΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή