oaednews

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Προεκλογική παράταση στην αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων

Δίμηνη παράταση στην αξιολόγηση των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λόγω της προεκλογικής περιόδου, ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Μιλώντας στο Mega, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο ενιαίο μισθολόγιο εντός του 2014. «Θέλουμε να πετύχουμε τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα του υπαλλήλου», δήλωσε. Ωστόσο υποστήριξε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί στις περίπου 671.000 από 907.000 το 2009, γεγονός που μείωσε σημαντικά το μισθολογικό κόστος και η χώρα πλέον βρίσκεται λίγο κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης ως προς το ποσοστό της δαπάνης αυτής στο ΑΕΠ.

Παράλληλα ανέφερε πως η διαθεσιμότητα δεν θα συνδέεται με απολύσεις και πως δεν υπάρχει ποσοτικός στόχος απολύσεων. Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. «Απολύσεις μπορούν να γίνουν ακόμα με δυο τρόπους, μέσω του συνεχούς ελέγχου των πιστοποιητικών και μέσω της συρρίκνωσης τομέων του Κράτους», δήλωσε.

Σημειώνεται πως ήδη έχουν γίνει 7.500 απολύσεις, ενώ όπως είπε το κεφάλαιο της διαθεσιμότητας έχει κλείσει με την επίτευξη του στόχου να τεθούν στο καθεστώς 25.000 άτομα.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου