oaednews

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Καλή Ανάσταση!!!

Κάθε άνθρωπος άξιος να λέγεται γιος του ανθρώπου σηκώνει το σταυρό του κι ανεβαίνει το Γολγοθά του. Πολλοί, οι πιο πολλοί, φτάνουν στο πρώτο, στο δεύτερο σκαλοπάτι, λαχανιάζουν, σωριάζονται στη μέση της πορείας και δε φτάνουν στην κορφή του Γολγοθά –θέλω να πω στην κορφή του χρέους τους– να σταυρωθούν, ν’ αναστηθούν, και να σώσουν την ψυχή τους. Λιποψυχούν, φοβούνται να σταυρωθούν, και δεν ξέρουν πως η σταύρωση είναι ο μόνος δρόμος της ανάστασης. Άλλον δεν έχει.

3 σχόλια:

  1. "H Σταύρωση είναι ο μόνος δρόμος της Ανάστασης"...κουβέντα πιο επίκαιρη από ποτέ στην ταπεινωμένη Ελλάδα της κρίσης, της υποτίμησης των ανθρώπων και της υπερτίμησης των αριθμών, στην χώρα που δίδαξε σε όλο τον κόσμο την φιλοσοφία και τον ανθρωπισμό για να οδεύει σήμερα το δρόμο του μαρτυρίου από τα απάνθρωπα μοντέλα της Σχολής του Σικάγο! Καλή Ανάσταση!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Ανάσταση,καλό Πάσχα με υγεία για όλους...και όσο μπορούμε να σκεφτόμαστε θετικά.

      Διαγραφή
  2. Τσόκαλη Σμαράγδα,
    Άργησα να δω τα τρία προηγούμενα όμορφα (άρθρο και σχόλια ),γι αυτό θα ευχηθώ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδέλφια μου.
    Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι ο ίδιος ο Αγώνας είναι η Ανάσταση.
    Ο Χριστός σταυρώθηκε για ΕΜΑΣ ,για τον άνθρωπο , έχυσε ο Θεάνθρωπος , ως άνθρωπος, το πανάγιο αίμα του, ώστε να μη χρειάζεται εμείς να υποστούμε το μαρτύριο της σταυρώσεως για να αναστηθούμε αιώνια.
    Ο Τίμιος Αγώνας δεν είναι ποτέ Γολγοθάς ,ο άνθρωπος όταν αγωνίζεται για την ελευθερία του, νιώθει ήδη αναστημένος ,γεμάτος ελπίδα. Το αποτέλεσμα του αγώνα είναι πάντοτε θετικό και μπορεί ν ΄ αλλάζει και να μετουσιώνεται γιατί ο Χριστός είναι Ζωντανός και Αιώνιος.
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή