oaednews

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Σε "κλοιό" o Μητσοτάκης στην Καρδίτσα

Τύμπανα πολέμου ήχησαν στην Καρδίτσα από όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τα μέτρα της διαθεσιμότητας, των μετακινήσεων και των απολύσεων, με το άκουσμα της έλευσης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη μας.


Η Καρδίτσα μετατράπηκε από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής σε οχυρό, με την Αστυνομία να βρίσκεται σε όλες τις γωνίες της πόλης, ενώ κοντά στο ξενοδοχείο Thessalikon Grand όπου θα δινόταν η συνέντευξη τύπου και εν συνεχεία θα πραγματοποιούνταν η εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΟΔΕ Καρδίτσας, στήθηκαν οδοφράγματα από κλούβες των ΜΑΤ, προκειμένου να μη μπορέσουν να περάσουν οι «ανεπιθύμητοι» επισκέπτες.
Ωστόσο οι σχολικοί φύλακες, οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα -οι οποίοι ενισχύθηκαν από τις ΕΛΜΕ των άλλων Θεσσαλικών πόλεων- καθώς και άλλες κοινωνικές ομάδες, κατάφεραν να προσεγγίσουν μέχρι το ύψος της Παπαράτζας φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, παρότι οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως μια ομάδα στην προσπάθειά της να προσεγγίσει λίγο περισσότερο το ξενοδοχείο στο οποίο βρισκόταν ο κ. Μητσοτάκης, δέχθηκε χημικά από την πλευρά της αστυνομίας, προκειμένου να ανακόψει την πορεία της. Ωστόσο, εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων κατάφερε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό, έφτασε στο ξενοδοχείο και επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου σε συνεργάτη του Υπουργού.
15.000 απολύσεις μέσα στο 2014
Περί τις 15.000 απολύσεις θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2014, σύμφωνα με τον ίδιο τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στις σχετικές δηλώσεις του τόνισε οτι οι απολύσεις αυτές δεν επιβάλλονται από την τρόικα, αλλά έπρεπε να γίνουν ώστε να γίνει πιο λειτουργικό το κράτος.
«Έχουμε αποσαφηνήσει στην τρόικα οτι πέραν των 15.000 απολύσεων οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2014 δεν πρόκειται η ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει σε κανέναν άλλο δεσμευτικό στόχο που αφορά σε απολύσεις για το 2015 ή μετά. Αυτή είναι η στάση μας και θα την επαναλάβω στην τρόικα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της την επόμενη εβδομάδα.
Η κοινωνία έχει περάσει 5 εξαιρετικά δύσκολα χρόνια. Το γεγονός όμως οτι για πρώτη φορά μπορούμε να έχουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα είναι λόγος για συγκρατημένη αισιοδοξία. Το πρωτογενές πλεόνασμα μας δίνει τη δυνατότητα από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί να ανοίξουμε μια συζήτηση με τους ευρωπαίους εταίρους μας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αποτελεί δέσμευση της ευρώπης, αυτή η συζήτηση να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό μόλις διαπιστωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα και θα είναι πολύ θετική ως προς την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας»
«Δεν υπάρχουν αντάρτες στη ΝΔ»
«Αντάρτες δεν έχουμε στη ΝΔ. Δεν προσυπογράφω τον όρο «αντάρτες» από τη στιγμή που η ΝΔ δεν δίνει σκληρά χρίσματα. Πρέπει να πω οτι η εποχή των χρισμάτων στην αυτοδιοίκηση έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, πιστεύω οτι οι τοπικές κοινωνίες είναι εξαιρετικά ώριμες να κάνουν τις επιλογές τους με αποκλειστικό κριτήριο όχι τη στήριξη του κόμματος αλλά τις ικανότητές του στο πόστο που θα κληθεί να αναλάβει, την ομάδα και το πρόγραμμα που θα προτάξει. Νομίζω οτι τα χρίσματα πλέον δεν παίζουν το ρόλο που έπαιζαν παλαιότερα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Πρόωρες κάλπες
Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων καλπών, ανέφερε: «Δεν βλέπω καμία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Βλέπω αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές τον Μάιο όπως έχει ανακοινωθεί, απο'κει και πέρα αυτή η κυβέρνηση θα μπορέσει να εξαντλήσει το βίο της. Οι πολίτες πιστεύω δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, κάποια στιγμή στη χώρα πρέπει να ξεφύγουμε από τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές η οποία δυναμιτίζει το κλίμα σταθερότητας στην οικονομία και βρίσκεται αντίθετη με το ίδιο το πνεύμα του Συντάγματος. Θα δούμε τι θα γίνει στις προεδρικές εκλογές και εάν ευοδοθεί το αισιόδοξο σενάριο της κυβέρνησης δεν είμαι καθόλου σίγουρος οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κίνητρο να χρησιμοποιήσει τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους ώστε να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές»
Εφ. Γνώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου