oaednews

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Το άγχος του Κ. Μητσοτάκη για τις λίστες της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.


Η επιστροφή της Τρόικας την επόμενη εβδομάδα ανεβάζει τη θερμοκρασία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να παρουσιάσει ολοκληρωμένη τη λίστα των 4.000 απολύσεων του 2013 και των 12.500 διαθεσιμοτήτων του δεύτερου κύματος για το οποίο έχει δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Μαρτίου. Πρέπει, όμως, να παρουσιάσει την προεργασία που έχει γίνει και κυρίως να αποφύγει τον επανέλεγχο της πρώτης λίστας των 12.500 διαθεσιμοτήτων του πρώτου κύματος, γιατί φαίνεται ότι εκεί προκύπτουν κάποια κενά, ειδικά σε ό,τι αφορά διοικητικούς υπαλλήλους ΑΕΙ.
Σε κάθε περίπτωση δεν έχει προχωρήσει η αναδιάρθρωση σε ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ με αποτέλεσμα να είναι ανοιχτός ο κατάλογος των 4.000 απολύσεων του 2013, επομένως δεν μπορεί καν να ανοίξει η συζήτηση για τις 11.000 απολύσεις του 2014. Η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει χρόνο τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, αλλά η Τρόικα αντιμετωπίζει ως ζήτημα τιμής τη συρρίκνωση του Δημοσίου και δεν φαίνεται ότι θα δείξει επιείκεια.
Η «Καθημερινή» γράφει σήμερα στο κυβερνητικό ρεπορτάζ:
«Ως προς την κινητικότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο, η Αθήνα θα δοκιμαστεί. Οι απολύσεις του 2013 ανήλθαν σε 3.600, κοντά στον στόχο των 4.000, ωστόσο η διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων που εκκρεμεί συνιστά δοκιμασία, ακόμη κι αν οι 8.500 εξ αυτών θα προέλθουν από το σχέδιο Γεωργιάδη για τον ΕΟΠΥΥ. Εκκρεμούν, όμως, περίπου 3.000 μετακινήσεις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκ των οποίων οι μισές στο πλαίσιο της «εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας», οι οποίες θα έπρεπε να έχουν προωθηθεί ήδη από τον Δεκέμβριο και μοιάζει, πλέον, εξαιρετικά δύσκολο, να υλοποιηθούν αυτήν την περίοδο, πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Συνεπώς, δεν αποκλείεται να αποτελέσουν αντικείμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης σε κεντρικό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου