oaednews

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Πότε θα δοθούν τα σημείωματα για τις 4413 προσλήψεις με πεντάμηνα του ΟΑΕΔ.


 Περίπου τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις με τα πεντάμηνα για τους 4.413 επιτυχόντες της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και περίπου τέλη Μαρτίου θα ξεκινήσουν να δίνονται τα σημειώματα πρόσληψης από τα ΚΠΑ του Οργανισμού στους δικαιούχους .

 Με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ έγινε γνωστό ότι η ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας) έχει υποβάλει αίτημα για χρονική μετάθεση των υποδείξεων και των. προσλήψεων των επιλεγέντων της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο7/2014 για τις 4.413 θέσεις με τα πεντάμηνα . Ο λόγος που έχει ζητηθεί η καθυστέρηση αυτή στις προσλήψεις των επιτυχόντων , είναι ότι η εφαρμογή στην οποία θα εργαστούν οι επιτυχόντες δεν έχει ολοκληρωθεί. Συγκεκριμένα οι επιτυχόντες που θα προσληφθούν θα εργαστούν στην ψηφιοποίηση των φακέλων των αδειών οδήγησης όλων των οδηγών της χώρας ,ένα έργο που έχει αναλάβει η ΕΝΠΕ μέσω της Ψηφιακής Σύγκλησης και που κρίνεται πολύ σημαντικό για την μειωση της Γραφειοκρατίας . Η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται αυτήν την περίοδο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα εάν προσληφθούν οι επιτυχόντες ουσιαστικά να μην έχουν αντικείμενο. Όπως έγινε γνωστό  η ολοκλήρωση της εφαρμογής ώστε να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία θα γίνει περίπου τον Απρίλιο όπου και θα γίνει εκ νέου αίτημα στον ΟΑΕΔ για να ξεκινήσουν να εκδίδονται από τα ΚΠΑ τα σημειώματα πρόσληψης και να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις των επιτυχόντων . Έτσι οι επιτυχόντες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Απρίλιο ή προς τα τέλη Μαρτίου για να λάβουν τα σημειώματα που θα υποδεικνύουν τους επιλεγέντες/επιτυχόντες για πρόσληψη στους επιβλέποντες φορείς.

9 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙΕΡΘΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ 1100 ΠΕΡΙΠΟΥ. ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΑΡΑΓΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού λοιπόν τσακιστήκαμε να προλάβουμε τις προθεσμίες υλοποίησης των προγραμμάτων κοινωφελούς, αφού σκοτωθήκαμε μεταξύ μας υπάλληλοι και διοικούντες για θέματα διαχείρισης και πληρωμών, αφού λουστήκαμε τις "ευχαριστίες" των ανέργων (που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε φυσικά) κλείνουμε αισίως και αυτό τον κύκλο προγραμμάτων και οδεύουμε για άλλα.
    Δηλαδή αν δεν ξαναβγούν πεντάμηνα κοινωφελούς απο τον ΟΑΕΔ, τζάμπα η γνώση, τζάμπα ο κόπος, τζάμπα και η προσπάθεια. Τι προτείνω; 50.000 θέσεις κάθε χρόνο να προκηρύσσονται μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς με διαχειριστή τον ΟΑΕΔ. Να περιλαμβάνουν όμως και ανέργους που δεν έχουν τελειώσει ούτε το δημοτικό.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΟΥΤΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΝΑ ΗΤΑΝ???? ΤΙ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ

      Διαγραφή
  3. Ξεκίνησαν τα συστατικά για κάποιους φορείς (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΓΕΝΕ, Υπουργείο Πολιτισμού κ.α.) ενώ σε άλλους φορείς προγραμματίζονται για Μάρτη και Απρίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας κάλεσαν χθές από τον ΟΑΕΔ να πάμε να πάρουμε τα συστατικά για τους Δήμους και σήμερα που πήγαμε μας είπανε ότι μόνο νωρίς το πρωί κατάφεραν να εκτυπώσουν σε κάποιους και ξαναμπλόκαρε το σύστημα και είναι άγνωστο πότε θα ξεμπλοκάρει. Αγανάκτηση. Σαν να μας κάνουν πλάκα μου φαίνεται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά δεν τίθεται θέμα μπλοκαρίσματος του συστήματος. Τα κεντρικά του ΟΑΕΔ σταμάτησαν τα συστατικά σημειώματα γιατί αντιδρούν οι Περιφέρειες λόγω έλλειψης ετοιμότητας. Μου το αποκάλυψε έμπειρη πηγή .

      Διαγραφή
  5. θεσσαλονικη ξεκινησαν να δινουν σημερα για περιφερειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα, μέχρι και σήμερα πάντως εξακολουθούν να μη δίνουν τα συστατικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι γινεται παιδια θα μας προσλαβουν ποτε?ξεκινησε κανεις να δουλευει απο τις 4413 θεσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή