oaednews

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Δημόσιο: παγώνει η αξιολόγηση για να γίνουν οι απολύσεις με το νέο τύπο

- Να σταματήσει η αξιολόγηση με το παλιό σύστημα ζήτησε το υπουργείο

- Αξιολόγηση με το σύστημα που προβλέπει ότι το 15% δεν θα ... περνάει τη βάση

- Αλλαγές με βάση νομοσχέδιο που θα οδηγήσει στις πρώτες απολύσεις από το Δημόσιο ως το Μάρτιο

Με τη χώρα να ... χρωστάει στην τρόικα 11.400 απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου μέσα στο 2014 το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποφάσισε να παγώσει τις διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού στον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να εφαρμοστεί η αξιολόγηση με τις σημαντικές αλλαγές που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου με τίτλο “Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα-Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 (Α' 161) και λοιπές ρυθμίσεις”, όλες οι άλλες διαδικασίες παγώνουν.

Στην εγκύκλιο, με την ένδειξη εξαιρετικά επείγουσα, το υπουργείο ζητά από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, φορείς και Νομικά Πρόσωπα να μην προχωρήσουν στη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης των υπαλλήλων σε σχέση με το αντικείμενο της εργασίας τους και τα καθήκοντα που ασκούν.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος επισημαίνει: «Δεδομένου ότι στο εν λόγω σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες τροποποιούνται και καταργούνται διατάξεις του ΠΔ 318/1992 (ΦΕΚ 161 Α'), που αποτελεί το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο για τη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, και ενόψει της επικείμενης εισαγωγής του εν λόγω σχεδίου νόμου προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, παρακαλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού να μην προβούν στις προβλεπόμενες από τις ισχύουσες διατάξεις του ΠΔ 318/1992 ενέργειες εντός των προβλεπόμενων σε αυτές προθεσμιών και να ενημερώσουν σχετικά το προσωπικό που υπάγεται στην αρμοδιότητά τους».

Όλα δείχνουν πως έρχεται άμεσα το νέο σύστημα που έχει κύριο σημείο την ποσόστωση στη βαθμολόγησή τους (25% άριστα, 60% καλώς και 15% κάτω από τη βάση).

Οι εργαζόμενοι που δεν θα πιάνουν τη βάση θα είναι οι πρώτοι προς αποχώρηση από το Δημόσιο, μαζί με εκείνους που δεν βρίσκουν νέα θέση στο Δημόσιο μετά από 8 μήνες σε διαθεσιμότητα.

Όλα δείχνουν ότι ο αριθμός των 11.400 υπαλλήλων που πρέπει να απολυθούν ως το ερχόμενο Φθινόπωρο θα κλείσει με υπαλλήλους από την τοπική αυτοδιοίκηση και υπαλλήλους που θα κριθούν επίορκοι.

2 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ! ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αξιολόγηση με το σύστημα που προβλέπει ότι το 15% δεν θα ... περνάει τη βάση". ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ? ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ? ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ 15% ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή