oaednews

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Μεγάλη νίκη των εργαζομένων στην Καλλιμάνης - Απέσπασαν έγγραφη δέσμευση πως δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών και απολύσεις

Δικαιώθηκε τελικά ο αγώνας των εργαζομένων στην εταιρεία Καλλιμάνης, μετά και τo περιστατικό του περασμένου Σαββάτου 21/12, όπως έχει ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr. Μετά από έξι ημέρες απεργίας των εργαζομένων της εταιρείας Καλλιμάνης, η διοίκηση δέχθηκε να μην γίνουν μειώσεις 7% στους μισθούς τους, ενώ οι εργαζόμενοι απέσπασαν την έγγραφη δέσμευση πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση.
Όπως δηλώνει στο www.bankingnews.gr η πρόεδρος των εργαζομένων Αγγελική Παπαντωνοπούλου "πριν από δύο χρόνια είχαμε δεχθεί ήδη μια μείωση 9% στους μισθούς για να αποφύγουμε τις απολύσεις. Δεν μπορούσαμε να δεχθούμε και άλλη μείωση. Η απόφαση για την απεργία ήταν καθολική".
Όπως αναφέρουν οι εργαζομένοι, η εταιρεία στις 3 Οκτωβρίου του 2013 ανακοίνωνε επενδύσεις 500 χιλ. ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξή της, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, προχωρώντας μάλιστα στον εκσυγχρονισμό των δύο εργοστασιακών μονάδων που βρίσκονται στο Αίγιο.
 
Τι ανέφερε στις 22/12 το www.bankingnews.gr

Αναταραχή στην Καλλιμάνης - Στέλεχος της εταιρείας τραυμάτισε την πρόεδρο των εργαζομένων

Πανδαιμόνιο επικράτησε χτες (21/12) στην εταιρεία κατεψυγμένων ψαριών Καλλιμάνης, όπου οι εργαζόμενοι είχαν αποκλείσει την είσοδο του εργοστασίου καθώς διαμαρτύρονται για την μη καταβολή δεδουλευμένων.
Ετσι χτες και ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονταν έξω από τις πύλες του εργοστασίου στο Αίγιο, εμπόδισαν τη διάβαση ενός στελέχους της εταιρείας. Ακολούθησε ένταση και τελικά το στέλεχος της επιχείρησης προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του, τραυματίζοντας την πρόεδρο των εργαζομένων που ήταν πίσω από τα κάγκελα.
Ακολούθησε πανδαιμόνιο, κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει την τραυματία στο Νοσοκομείο Αιγίου.
Το στέλεχος της εταιρείας συνελήφθη, ενώ με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.
Οι εργαζόμενοι της εταιρείας Καλλιμάνης, βρίσκονται σε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς παραμένουν απλήρωτοι επί μακρώ, ενώ πριν από δύο εβδομάδες η διοίκηση τους πρότεινε μείωση μισθών κατά 7% καθώς και καθημερινές 2ωρες υπερωρίες χωρίς αμοιβή.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου