oaednews

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Το απαράδεκτο της διαγραφής από τα μητρώα ανέργων σε περίπτωση μη αποδοχής της θέσης για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα

 παράδειγμα 1ο- καταγγελία άνεργης  

Αν ισχύσει η διαγραφή από τα μητρώα ανέργων όσων δεν αποδέχτηκαν θέση εργασίας σύμφωνα με την προκύρηξη 10.000 θέσεων κοινωφελούς απασχόλησης ΥΕ θα δημιουργηθεί μεγάλο θέμα. Η προκύρηξη δεν ανέφερε τίποτα τέτοιο. Μόνο τη διαγραφή από τους οριστικούς πίνακες κατάταξης. Προσωπικά:
1. Έκανα αίτηση και για τις δύο προκυρήξεις των 10.000 θέσεων ΥΕ και των 28.000 περίπου θέσεων ΔΕ-ΠΕ .Αποκλείστηκα από τον πίνακα κατάταξης στη δεύτερη προκύρηξη των περίπου 28.000 θέσεων ΔΕ - ΠΕ, επειδή ήμουν "επιτυχούσα" στην προηγούμενη προκύρηξη των 10.000 θέσεων ΥΕ χωρίς αυτό να προκύπτει από τους πίνακες που δημοσιεύτηκαν. Δυστυχώς έλειπα στην επαρχία όπου δεν είχα πρόβαση στο internet και δεν μπόρεσα να πληροφορηθώ άμεσα για την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων ΔΕ-
ΠΕ ώστε να κάνω εγκαίρως ένσταση.  


2. Ήμουν 20η-30η επιλαχούσα για το Δήμο Αθήνας γιια τις θέσεις ΥΕ.
3. Με ειδοποίησαν κάποια στιγμή αν αποδέχομαι μια θέση στην Περιφέρεια Αττικής από αντικατάσταση στον οποίο πίνακα δεν αναφερόμουν πουθενά σαν επιλαχούσα. (Είχα επιλέξει την Περιφέρεια Αττικής σαν δεύτερη επιλογή.)
4. Η συγκεκριμένη θέση απαιτούσε φυσικά προσόντα που μου ήταν αδύνατο να ανταποκριθώ. (Περιποίηση πρασίνου - σκάψιμο, κλάδεμα σε δέντρα, κλπ- κσι φύλαξη στο Πεδίον του Άρεως επί 8ώρου βάσεως , παρόλο που η κηπουρική είναι το χόμπι μου.) Σημ. - Είμαι γυναίκα 46 ετών. Δεν μπορεί να μου λέει ο ΟΑΕΔ θα σου αφαιρέσω την κάρτα ανεργίας γιατί δεν μπορείς να σκάβεις, να ανεβαίνεις στο δέντρο ή τη σκάλα για να κλαδέψεις, ή να κάνεις τον security. 
5. Το "αστείο" είναι ότι σύμφωνα με τα μόρια "κέρδιζα" άνετα μια θέση στους φορείς που είχα επιλέξει στην προκύρηξη για ΔΕ-ΠΕ.
Λοιπόν μετά από όλα αυτά δεν μπορεί να μου λέει ο ΟΑΕΔ ότι θα σου σε διαγράψω από τους εγγεγραμμένους ανέργους. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι αποκλείεσαι από οποιαδήποτε προκύρηξη θέσεων δημόσιου φορέα αφού μοριοδοτείται ο χρόνος ανεργίας, δεν μπορείς να ωφεληθείς από οποιαδήποτε ρύθμιση για οφειλές σε τράπεζες, εφορίες κ.λ.π., δεν δικαιούσαι οποιαδήποτε ελάφρυνση στον επικείμενο φόρο ακινήτων, και πολλά άλλα.
Αναρωτιέμαι μήπως θέλουν με αυτό τον τρόπο να εμφανίσουν πλασματικά μείωση την εφιαλτικών αριθμών της ανεργίας αφού μειώνονται οι εγεγραμμένοι άνεργοι.
Κύριοι του ΟΑΕΔ, η κάρτα ανεργίας δεν είναι προνόμιο. είναι δικαίωμα.
Προσωπικά, αν τελικά ισχύσει αυτός ο παραλογισμός, θα προσφύγω στο συνήγορο του πολίτη, και όπου αλλού μπορώ (εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια, κλπ,) αφού σε αυτή τη χώρα ο πολίτης δεν μπορεί να βρει αλλιώς τι δίκιο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου