oaednews

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

O ΟΑΕΔ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ



«Εν αρχή ην το χάος» και μάλλον αυτή την αρχή ακολουθεί απαρέγκλιτα η διοίκηση του ΟΑΕΔ. Με μια αιφνιδιαστική απόφαση αποφάσισε να μεταφέρει την τοπική υπηρεσία Κερατσινίου από ένα κεντρικό... 
σημείο σε ένα εντελώς απόμερο και δυσπρόσιτο σημείο, το οποίο δεν έχει καμία προσβασιμότητα από άτομα με αναπηρίες. Η διοίκηση του ΟΑΕΔ προχώρησε σε αυτή την ενέργεια προφανώς για να μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες του, αφού το κτίριο που μεταστεγάστηκε η τοπική υπηρεσία είναι ιδιόκτητο και ανήκε στην πάλαι ποτέ Εργατική Εστία.

2013-12-05 12.09.49Η μεταφορά έγινε εδώ και λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα. Κανένας όμως από την πλευρά του ΟΑΕΔ δε σκέφτηκε να τοποθετήσει μία πινακίδα που να ενημερώνει για τη νέα διεύθυνση. Έτσι, δεκάδες εκατοντάδες πολίτες αναζητούν καθημερινά στα τυφλά τη νέα έδρα της τοπικής υπηρεσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία  κομβική υπηρεσία του ΟΑΕΔ με εξαιρετικά μεγάλο αριθμό συναλλασσομένων πολιτών, αφού εκτός από το Κερατσίνι, εξυπηρετεί πολίτες από το Πέραμα, τη Δραπετσώνα και τη Σαλαμίνα. Οι συγκεκριμένες περιοχές συγκαταλέγονται σε εκείνες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα, με τις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις στην παραλιακή μετώπη του Περάματος και στα Σελήνια της Σαλαμίνας  να βρίσκονται σε ένα βαθύ παρατεταμένο τέλμα.
2013-12-05 12.10.57Όσοι, ωστόσο, πολίτες καταφέρουν να εντοπίσουν τα νέα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Κερατσίνι, θα βρεθούν κυριολεκτικά αντιμέτωποι με το απόλυτο χάος. Οι ανελκυστήρες δε λειτουργούν, η είσοδος και οι σκάλες είναι γεμάτες σκουπίδια, δεκάδες σακούλες απορριμμάτων γεμάτες με δημόσια έγγραφα βρίσκονται πεταμένες –και οι περισσότερες από αυτές σκισμένες- στους κοινόχρηστους χώρους, μαζί με δύο πιάνα! Την ίδια στιγμή το δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών υπολειτουργεί, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερη την ελλιπή εξυπηρέτηση των ανέργων. Η βιαστική και χωρίς κανένα σχέδιο και καμία μελέτη μεταφορά της υπηρεσίας του ΟΑΕΔ έγινε σε μια περίοδο όπου παρατηρούνται τα μεγαλύτερα ποσοστά προσέλευσης ανέργων, εξαιτίας της απόδοσης στους δικαιούχους των επιδομάτων ανεργίας και του δώρου των Χριστουγέννων.
Tου Θωμά Σίδερη 
(από το : trenomag)
2013-12-05 12.09.57
2013-12-05 12.10.422013-12-05 12.10.23

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ.....ΜΙΣΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ..............ΝΕΚΡΟΣ ............ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ...ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ....ΑΝΙΑΤΕΣ ..ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ....ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ .......ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ.......ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΥΣ......ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΘΑ ΤΙΜΗΡΩΘΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ....ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ....ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ .......ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ....ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή