oaednews

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Με το πρόσχημα «να μη χαθεί το εξάμηνο»

Μετά τις αστυνομικές απειλές: «Αποφασισμένος» να επιστρατεύσει τους διοικητικούς υπαλλήλους ο Σαμαράς


dioikitikoi.jpg

Ενώ η απεργία σε Καποδιστριακό και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει φτάσει στη δέκατη εβδομάδα, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δείχνει έτοιμη να φτάσει στα άκρα. Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός «φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ότι δεν θα επιτρέψει να χαθεί το εξάμηνο των φοιτητών». Σύμφωνα με δημοσίευμα της  «Κ», ο Σαμαράς προκρίνει ακόμη και τη λύση της επίταξης των διοικητικών υπαλλήλων.
Μετά τις απειλές για αστυνομική εισβολή στο Πολυτεχνείο αν εκπέμψει η εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ, η κυβέρνηση για πολλοστή φοράετοιμάζεται να «επιστρατεύσει» τον αυταρχισμό ενάντια στην ακαδημαϊκή κοινότητα, ενάντια σε όποιον διεκδικεί το αυτονόητο, το δικαίωμα στη δουλειά.
Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνηςδήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι «η απόφαση της Συγκλήτου είναι να ανοίξει το πανεπιστήμιο και να γίνουν τα μαθήματα, αρκεί οι διοικητικοί να επιτρέψουν την είσοδο στις αίθουσες. Και για να μην παρεξηγηθώ, είναι απολύτως δικαιολογημένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου