oaednews

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΕ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Ο ΟΑΕΔ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

από την εφημερίδα Ο ΧΡΟΝΟΣ της Κομοτηνής
Ο συνάδελφος Ανέστης Κώστογλου

Σε πενθήμερη απεργία βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ. Μαύρη μέρα για τον ΟΑΕΔ χαρακτήρισε η μέρα που απολύονται 251 εργαζόμενοι ο Ανέστης Κώστογλου μέλος του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων υπαλλήλων του ΟΑΕΔ Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος «η αναγκαιότητα για στελέχωση όλων των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ ήταν ο λόγος που ο οργανισμός εξαιρέθηκε τον Νοέμβριο του 2012 από την κινητικότητα. Μάλιστα με υπουργό τον κ. Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2013 αποφασίστηκε η ενίσχυση του προσωπικού από υπαλλήλους που τέθηκαν σε κινητικότητα τον προηγούμενο Νοέμβριο. Τι άλλαξε και βρέθηκε τώρα και περισσεύουν 251 συνάδελφοι που με το ΦΕΚ απολύονται και οδηγούνται στη διαθεσιμότητα και απόλυση»; Από το παράρτημα ΟΑΕΔ στην Κομοτηνή οι πληροφορίες λένε ότι θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ένας εκπαιδευτικός και ένας εμπειροτέχνης. 

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι πόροι του ΟΑΕΔ 8 δις, που προέρχεται από εισφορές των εργαζομένων αντί να δοθούν σε αξιοπρεπή επιδόματα και σε προγράμματα απασχόλησης για την ουσιαστική καταπολέμηση της ανεργίας, στον κοινωνικό τουρισμό, στη επιδότηση ενοικίου και στη στεγαστική πολιτική, θα δοθούν για να εκπληρώσουν τα φθηνά και ευτελή εργατικά χέρια. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν έναν ΟΑΕΔ δημόσιο, ενιαίο, ισχυρό, ανταγωνιστικό στην υπηρεσία του πολίτη. Για να γίνει αυτό λένε πως επιβάλλεται άμεση και ριζική ενίσχυση των πολιτικών και προγραμμάτων για την ασφάλιση της ανεργίας, την ενίσχυση της απασχόλησης και της επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης. 

Στο ΙΚΑ Κομοτηνής συνεχίζεται μέχρι αύριο Παρασκευή η πενθήμερη απεργία που ξεκίνησε 
από την περασμένη Δευτέρα μαζί με τις ομοσπονδίες όλων των φορέων του υπουργείου Εργασίας

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
Απεργία όμως διεξάγουν και οι εργαζόμενοι των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας. Η διοικούσα επιτροπή και τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες των Κέντρων πιστοποίησης αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α) που αφορούν τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων. Τα Κ.Ε.Π.Α. ένας υπηρεσιακός θεσμός που ενεργοποιήθηκε το 2011 είναι πλέον ο μοναδικός φορέας έκδοσης πιστοποίησης της αναπηρίας. 
Δήμητρα Συμεωνίδου

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΕΔΡΕ ΘΑ ΣΕ ΜΑΛΩΣΩ!ΛΑΘΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΕΒΑΣΕΣ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΜΘ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΜΘ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ, ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΑΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ) ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΕΙΤΕ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΤΕ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ (ΓΕΛΙΑ) Η ΚΛΑΜΑΤΑ; ΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΠΕΙΔΗ " ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ" Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!; ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ "ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή