oaednews

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Μητσοτάκης: Αναγκαία η αξιολόγηση δημόσιων φορέων από ιδιώτες

Επιβεβλημένη χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη από τον ιδιωτικό τομέα στο έργο των αξιολογήσεων φορέων του Δημοσίου

Όπως υπογραμμίζεται σε έγγραφο που υπογράφεται από τον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 4 Σεπτεμβρίου, «η Ελλάδα έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις στις οποίες μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί αποτελεσματικά. Η έκταση και η πολυπλοκότητα του συγκεκριμένου έργου, καθώς και τα απαιτητικά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, επιβάλλουν την ενίσχυση και υποστήριξη των ήδη υπαρχόντων ομάδων εργασίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης».
Γι' αυτό, τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «ο Δημόσιος Τομέας προκειμένου να εκσυγχρονιστεί, μπορεί να αντλεί τεχνογνωσία, εμπειρία και εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη από τον ιδιωτικό τομέα πέρα από δαιμονοποιήσεις και αφορισμούς».
Ο κ. Μητσοτάκης, ενημερώνοντας για τον διαγωνισμό που προκήρυξε το υπουργείο διευκρινίζει ότι «το αντικείμενο του έργου με τίτλο “προσφορά εξειδικευμένης τεχνικής υποστήριξης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση συγκεκριμένων μνημονιακών απαιτήσεων για το έτος 2013”, αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την έκτακτη, επιπρόσθετη και απολύτως αναγκαία υποστήριξη των ομάδων υλοποίησης και συντονισμού του κρίσιμου έργου του υπουργείου, στο πλαίσιο τήρησης των μνημονιακών δεσμεύσεων, η επίτευξη των οποίων θεωρείται θεμελιώδους σημασίας για τη χώρα».
«Η παροχή εξειδικευμένης τεχνικής υποστήριξης θα συμβάλει στην επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, δεδομένου του ιδιαίτερα πιεστικού χρονοδιαγράμματος σχεδιασμού και υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, αλλά και θα παρέχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία σε θέματα στατιστικής ανάλυσης και επεξεργασίας μεγάλου όγκου στοιχείων και αριθμητικών δεδομένων», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «ο ανάδοχος του έργου σε καμία περίπτωση δεν θα υποκαταστήσει, αλλά θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και θα προσφέρει υπηρεσίες με βάση τις διαμορφωθείσες πολιτικές, οδηγίες και κατευθύνσεις του υπουργείου».
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη για τις αξιολογήσεις φορέων του Δημοσίου από εταιρεία συμβούλων. Η ερώτηση είχε κατατεθεί μετά τη δημοσίευση διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού και όπως είχε καταγγείλει η βουλευτής, κάποιοι εξωτερικοί σύμβουλοι καλούνται να κάνουν αυτό που δεν έκανε το ίδιο το κράτος.

ethnos,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου