oaednews

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ημερίδα για την τοπική πλατφόρμα απασχόλησης

Το πρόγραμμα «Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων στην καινοτομία, και την καινοτομική επιχειρηματικότητα» παρουσιάσθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Λέσβου στη Μυτιλήνη.
Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση και η στήριξη 120 ανέργων, εγγεγραμμένων στους καταλόγους τού ΟΑΕΔ, ασφαλισμένων στον ΟΓΑ με περιορισμένο ατομικό εισόδημα και νέων επιστημόνων (ιατρών, οδοντιάτρων, κτηνιάτρων, φαρμακοποιών, δικηγόρων και διπλωματούχων μηχανικών), ώστε 60 από αυτούς να προσληφθούν από υφιστάμενες επιχειρήσεις, άλλοι 20 να δημιουργήσουν δικές τους επιχειρήσεις και τέλος να δημιουργηθούν οκτώ νέες συνεταιριστικές επιχειρήσεις όπου θα απασχοληθούν οι υπόλοιποι 40 ωφελούμενοι του προγράμματος.

Όσοι δημιουργήσουν δικές τους επιχειρήσεις, ιδρύσουν κάθε είδους νέα επιχείρηση, θα παρασχεθεί δωρεάν η εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου και υποστήριξη σωστής εφαρμογής του για αυτήν. Ειδικά οι ωφελούμενοι του προγράμματος που θα ιδρύσουν συνεταιριστικού χαρακτήρα επιχείρηση, θα έχουν και όλα τα οφέλη (φορολογικά, χρηματοδοτικά κ.ά.) που έχουν προσφάτως κατοχυρωθεί νομοθετικά.
Εκτός από τα παραπάνω, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και έξι προγράμματα κατάρτισης διάρκειας 110 ωρών, που θα δώσουν σε κάθε εκπαιδευόμενο πέντε ευρώ ανά ώρα.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν μόνιμοι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου που είναι άνεργοι εγγραμμένοι στα μητρώου ανεργίας τού ΟΑΕΔ, νέοι επιστήμονες έως 34 ετών με εισόδημα που δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ, το δε ατομικό εισόδημά τους από λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ.
Αιτήσεις στο πρόγραμμα γίνονται δεκτές έως τις 16 Σεπτεμβρίου.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την αναπτυξιακή σύμπραξη ΑΙΟΛΚΙΑ και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Τους στόχους του προγράμματος, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ανέπτυξε η Μαρία Κωστάντογλου. Ο Πάρις Κοκορότσικος μίλησε για την επιχειρηματικότητα ως βιώσιμη εναλλακτική απασχόληση για νέους. Στην ημερίδα παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ο πρόεδρος της ΑΙΟΛΚΙΑ, Θεόδωρος Βουνατσής, και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής, Γιώργος Πλακωτάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου