oaednews

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Τελεσίγραφο της τρόικας για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ

Το κλείσιμο των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ ζητεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, με email που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών.
Η τρόικα θεωρεί μη ρεαλιστικό και μη βιώσιμο το σχέδιο για εκκαθάριση εν λειτουργία. Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν «λουκέτο» και απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις για τους εργαζομένους.
Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και σήμερα θα υπάρξει νέα επαφή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το Μαξίμου, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Ειδικά για τα ΕΑΣ, το υπουργείο υποστηρίζει ότι κάνουν λάθος ότι χρειάζονται 144 εκ. ευρώ για να τεθούν σε λειτουργία. «Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Εμείς λέμε ότι χρειάζονται 30 εκ. ευρώ για τη λειτουργία και άλλα 12 εκ. για ένα πακέτο εθελούσιας εξόδου για 350 άτομα από τα 818 συνολικά. Στη μελέτη παρουσιάζουμε ότι αυτά θα επιστραφούν», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά στο περιθώριο του συνεδρίου για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.
Ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν με νόημα πως το θέμα είναι προς διαπραγμάτευση.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου