oaednews

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΠΕΥ ΟΑΕΔ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου  πραγματοποίησε το Προεδρείο της ΠΕΥ ΟΑΕΔ, την Παρασκευή 21 Ιουνίου.  Στη συνάντηση κυριάρχησε η συζήτηση για την ενίσχυση του ρόλου του ΟΑΕΔ ως δημόσιου φορέα απασχόλησης, ως φορέα που μπορεί και πρέπει να παίξει καταλυτικό ρόλο στην εποχή της κρίσης.  Η υλοποίηση των προγραμμάτων από το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό του Οργανισμού και όχι από αμφιβόλου αποτελεσματικότητας δομές, που ελαχιστοποιούν το όφελος για τους ανέργους και το μεγεθύνουν  υπέρ συγκεκριμένων  ιδιωτικών φορέων, τέθηκε ως βασικό αίτημα του Σωματείου.

Η διατήρηση και ενίσχυση του δημόσιου και ενιαίου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ χωρίς πειραματισμούς αποτελεί αναμφίβολα το τελευταίο αποκούμπι των αδύναμων και απελπισμένων συμπολιτών μας και αυτό οφείλαμε να το υπογραμμίσουμε στη συνάντησή μας με τον Διοικητή. Πιστεύουμε δε ότι κάθε κουβέντα για συγχώνευση ή άλλης μορφής αποδυνάμωσης του ρόλου του ΟΑΕΔ, δημιουργεί προϋποθέσεις κοινωνικής  έκρηξης.
Ζητήματα αξιοκρατίας σε μετακινήσεις και τοποθετήσεις συναδέλφων τέθηκαν, επίσης, από τη μεριά του Σωματείου ως στοιχείο απαραίτητο για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ και της διασφάλισης του αισθήματος δικαίου στους συναδέλφους. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός συνάδελφοι να επιδιώκουν μετάθεση από ΚΠΑ σε ΚΠΑ και η αίτησή τους να απορρίπτεται για δυο και τρεις φορές, ενώ άλλοι συνάδελφοι να μετακινούνται χωρίς καν αίτηση.
Ένα ακόμη βασικό θέμα είναι αυτό της αξιοποίησης των καλύτερων συναδέλφων για τις τοποθετήσεις προϊσταμένων και γενικά για θέσεις ευθύνης. Ως εκ τούτου ζητήσαμε οι τοποθετήσεις να βασίζονται  σε αντικειμενικά κριτήρια, που επίσης προάγουν την αξιοκρατία και το αίσθημα δικαίου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν, ακόμη, θέματα που αφορούν τη συμμετοχή του Οργανισμού στα έξοδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών των συναδέλφων, καθώς πολλοί συνάδελφοι εγκαταλείπουν τις σπουδές εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της περαιτέρω αναστολής καταβολής δόσεων για τα δάνεια.
Τέλος, ζητήσαμε από τον Διοικητή τη μείωση  των ωρών συναλλαγής με το κοινό, εξαιτίας του μεγάλου φόρτου εργασίας και των εργασιών που απαιτούνται εκτός γκισέ.
Σε όλα αυτά τα ζητήματα υπήρξε μια θεωρητική, τουλάχιστον, ταύτιση απόψεων.
Ωστόσο, οι εξελίξεις  στην ΕΡΤ δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού από  θεωρητικές  διαβεβαιώσεις. Μόνο η πρακτική εφαρμογή θα μας πείσει για την ειλικρίνεια των προθέσεων.
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν στον Οργανισμό μας.
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και δυναμικά παρόντες στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και κάθε άλλου εργαζόμενου που πλήττεται από τη μνημονιακή πολιτική.

Δηλώνουμε ότι θα δώσουμε μάχη για έναν καλύτερο και ισχυρότερο ΟΑΕΔ προς όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας, που τα τελευταία χρόνια χειμάζεται  από τις μνημονιακές πολιτικές.

Για το ΔΣ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                        ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ 

13 σχόλια:

  1. Δηλαδή ο Οργανισμός θα μπορούσε να καλύψει τα έξοδα για "εύκολες" σπουδές συναδέλφων σε ΕΑΠ κλπ λόγω κρίσης και δεν μπορεί να καταβάλει αξιοπρεπής αμοιβή για το έργο που προσφέρουν οι υπάλληλοι, πχ στους ελέγχους και στα έξοδα κίνησης που ξοδεύει ο καθένας μας από τη τσέπη του πλέον για να διανύσει μεγάλες αποστάσεις για να κάνει σωστά τη δουλειά του. Εδώ δεν τίθεται θέμα κρίσης συνάδελφε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πάλι δηλ. να βολευτούν κάποιοι...τι κρίμα που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα των σπουδών τους!!!!Ας υπήρχαν αξιοπρεπής αμοιβές για το εξωτερικό έργο να τα κάνει ο καθένας ότι θέλει. και αυτός που δεν έχει έξοδα σπουδών έχει άλλα έξοδα που δε λέμε "τι κρίμα", λίγη αξιοκρατία για όλους ρε παιδιά. Και τέλος πάντων εδώ τίθεται θέμα ύπαρξης του Οργανισμού και κάποιοι κοιτάνε πάλι να βολευτούνε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην διαδίδεται ανακρίβειες . εχουν κοπεί τα πάντα

      Διαγραφή
  3. ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΒΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ...ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΕΥΦΥΙΑΣ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΞΥΠΝΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΕΥΦΥΙΑΣ , ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΄ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΩΣ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
      ΕΞΥΠΝΟ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΄ΠΤΥΧΙΑ
      ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΥ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ , ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΩΣ ΕΥΑΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
      ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ , ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ , ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΩΙΣΤΕΣ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΦΑΓΑΔΕΣ

      Διαγραφή
  4. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ... ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΟΠΩΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ 400 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΘΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟ. Ο ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΘΕΙ ΩΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ Κ ΤΟ ΚΗΝΥΓΟΥΝ ΦΑΝΑΤΙΚΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.....! ΚΡΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΣΩΣΤΑ ΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ. ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Κ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΑΝΕΦΙΚΤΑ Κ ΣΤΕΙΡΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΤΟΙΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. Η ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΞΥΠΝΟΥΣ Κ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και αυτοί που μας εκπροσωπούν τι δείκτη ευφυϊας έχουν άραγε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α καλα! Και πολυ κουκουρουκου ορισμένοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως φαίνεται ότι στο ΔΣ είναι άτομα απο ΚΠΑ που καταλαβαίνουν τι σημαίνει τόσες ώρες γκισέ!!!!!! Επιτέλους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ποσοι ειναι μεσα στα ΚΠΑ που τους βγαινει η παναγια και ταυτοχρονα σπουδαζουν και χρειαζονται αυτα τα λεφτα, εχει σκεφτει κανεις? και οχι διαφωνω..δεν ειμαστε ολοι ουτε παρτακηδες, ουτε μονοφαγαδες..το οτι μας κοψανε μισθους δεν σημαινει οτι πρεπει να σταματησουμε να διεκδικουμε τα αυτονοητα..επισης συναδελφε της 28/6/2013, εχεις δοκιμασει να βγαλεις πτυχιο δουλευοντας ταυτοχρονα σε κπα? αν οχι, καλο θα ηταν να μην τα ισοπεδωνεις ολα και ολους γιατι γινεσαι ιδιος.Αφοριστικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε πληροφορώ συνάδελφε της 29/06/2013 ότι τελείωσα το μεταπτυχιακό μου διετούς και υποχρεωτικής παρακολούθησης δουλεύοντας ταυτόχρονα στο ΚΠΑ και το πλήρωσα από τη τσέπη μου.Μέχρι της 3 στο ΚΠΑ και μετά μέχρι της 9 για μάθημα.Και δε το λέω για να σε εντυπωσιάσω, είναι πραγματικότητα.υπάρχουν όμως και αυτοί που τους βγαίνει η παναγιά όπως λές δουλεύοντας και δεν τους φτανουν τα χρηματα να ζησουν απλώς την οικογένειά τους ή να σπουδάσουν τα παιδιά τους. εγώ μίλησα και είπα η πίτα να μοιραστεί σε όλους και δεν είναι κρίμα μόνο αυτοί που σπουδάζουν!!!!Ας δούμε τα προβλήματα συλλογικά και με βάση την εποχή που βιώνουμε άσχημες καταστάσεις και όχι ο καθένας όπως βολεύεται.Παρτάκιας λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα σχόλια να εμφανίζονται όλα εαν θέλουμε διάλογο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. συναδελφε της 30/6/13 μπραβο σου και μπραβο μου γιατι ανηκουμε στην ιδια κατηγορια...εχεις την εντυπωση οτι αν το υψος της αμοιβης μας εξαρτιοταν απο την Διοικηση του οργανισμου, ο Συλλογος δεν θα το διαπραγματευοταν? Ο Συλλογος διαπραγματευεται οτι ειναι εφικτο να διαπραγματευθει στα πλαισια της νομιμοτητας. Και τα λεφτα των σπουδων ειναι ενα απ αυτα. Να σχολιαζουμε με την πραγματικοτητα ορατη όχι αορατη. Ο νομοθετης ειναι το κρατος και η τροικα. Απο κει πρεπει να μοιραστει η πιττα ορθως. Κι επιτελους κανεις δεν ειπε οτι δεν εχουμε προβληματα και δυσκολιες, αλλα να τα απευθυνουμε τα παραπονα μας εκει που πρεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή