oaednews

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Επιστροφή τρόικα με "αγκάθι" το Δημόσιο

Στην Αθήνα επιστρέφουν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα ώστε να συνεχίσουν τους ελέγχους για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να ζητήσουν αποφασιστικές κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης σχετικά με την μείωση του δημόσιου τομέα.
Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα πρέπει να έχουν απολυθεί 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι και την θέση τους να πάρουν άλλοι που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα πρέπει να ανακοινωθούν οι 12.500 υπάλληλοι που θα ενταχθούν σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι το τέλος του Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αδυναμία της κυβέρνησης να βρει τα ακριβή ονόματα των υπαλλήλων αυτών την οδηγεί στην λύση του κλεισίματος ενός τουλάχιστον οργανισμού του Δημοσίου.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη σύσκεψη των αρχηγών, που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Στα χέρια των τριών αρχηγών θα έρθει εισήγηση για το ποιος οργανισμός θα κλείσει και την απόφαση αναμένεται να λάβουν οι ίδιοι. Ο Γιάννης Στουρνάρας, που ρωτήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας για το θέμα, δεν θέλησε να απαντήσει.
Σύμφωνα, πάντως, με το ρεπορτάζ της Μαρίας Σπυράκη, στην κυβέρνηση φαίνεται πως εξετάζουν την περίπτωση κατάργησης Οργανισμού που συνδέεται με την άμυνα, παρά το γεγονός ότι διατυπώνονται από στελέχη αμφιβολίες.

megatv

3 σχόλια:

  1. Τώρα ήθε η ώρα να υλοποιήσουν ότι υπογράψανε. Θυμάστε τότε που οι βουλευτές ψηφίζαν ναι σε όλα για το μνημόνιο ,χωρίς να το διαβάζουν.Καιρός να μάθουν και οι ίδιοι σε τι συναινούσαν.Πως το χαρακτήριζαν τα ΜΜΕ ,αργό θάνατο.Αλλιώτικα έγραφαν είναι ο αιφνίδιος θάνατος.Έτσι τα παπαγαλάκια μας έπεισαν ή μάλλον μας κοίμησαν ότι άλλη λύση δεν υπάρχει και έχει ο Θεός μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα. Όμως να πού ήρθε.Βέβαια δεν μας έλεγαν ότι πρέπει να πληρώσουν όποιοι φταίνε και ότι υπάρχει και ο δρόμος της αντίστασης και της αξιοπρέπειας. Ο δρόμος του αγώνα. Τώρα η δαμάκλειος σπάθι στριφογυρίζει πάνω από τα κεφάλια μας και όπου κάτσει.Όταν ξεσπάσει όμως το ποτάμι της οργής, για εκείνους που ευθύνονται ,δεν θα υπάρξει μέρος να κρυφτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΕΡΤ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟΥΣ 2.000...ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΤ??? ΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επικεντρωνεστε ΛΑΘΟΣ.Δεν ειναι οι απολυσεις το προβλημα.Οι διαθεσιμοτητες ΕΙΝΑΙ το προβλημα.Καταλαβετε το , επιτελους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή