oaednews

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Δικτυακές πρωτοβουλίες για «ματωμένες φράουλες» και εκπομπές με νεοναζί





Η κινητοποίηση στα blog και τα socialmedia άνοιξε στον εταιρικό κόσμο τις καμπάνιες για μποϊκοτάζ της «ματωμένης» φράουλας στη Νέα Μανωλάδα και τις εκπομπές με νεοναζί.
Τα θερμοκήπια του "κόκκινου χρυσού" για τη Μανωλάδα   Τα θερμοκήπια του "κόκκινου χρυσού" για τη ΜανωλάδαΟι χρήστες έστειλαν email ζητώντας από επιχειρηματίες σούπερ-μάρκετ να αποσύρουν τα προϊόντα της εταιρείας παραγωγής «Βαγγελάτος ΑΕ» μετά τις δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις στη Νέα Μανωλάδα από επιστάτες της επιχείρησης που πυροβόλησαν μετανάστες εργάτες-γης οι οποίοι ζητούσαν τους μισθούς τους.
Οι εργάτες στην περιοχή ζουν σε άθλιες συνθήκες, ανασφάλιστοι και αντιμετωπίζουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και το ρατσιστικό μαστίγιο, με τις πλάτες της αστυνομίας που έκανε τα στραβά μάτια πολλές φορές στις σύγχρονες καλύβες του μπαρμπα-Θωμά με τις ματωμένες φράουλες.
Η πρωτοβουλία της καμπάνιας ξεκίνησε από το http://ypoptomousi.wordpress.com.
Τραυματισμένοι μετανάστες από τη Μανωλάδα στο νοσοκομείο. Φωτογραφία:Τ. Παναγόπουλος  Τραυματισμένοι μετανάστες από τη Μανωλάδα στο νοσοκομείο. Φωτογραφία:Τ. ΠαναγόπουλοςΌπως αναφέρει: "Έχουμε σηκώσει site στο http://bloodstrawberries.wordpress.com το οποίο θα εμπλουτίζουμε με σχετικό υλικό για το περιστατικό και τη δράση".
Η καμπάνια απλώθηκε και σε ένα άλλο ζήτημα που συνδέει το ρατσισμό με την φασιστική απειλή.
Στο ζήτημα της «φιλοξενίας» της ομάδας βουλευτών Χρυσής Αυγής στην τηλεοπτική εκπομπή του Γ. Ντράγκα στο Σκάι, ζητώντας από τις εταιρείες-χορηγούς να αποσύρουν τα σήματά τους "τέτοιου είδους εμετικές εκπομπές".
Δείτε τα κείμενα και τα αποτελέσματα:
Για τη Μανωλάδα και το μποϊκοτάζ
Για την εκπομπή ...Τράγκα στο Σκάι
  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=358843

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου