oaednews

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Χωρίς πειθαρχικά συμβούλια 4 υπουργεία


Με σημερινό δημοσίευμα, η εφημερίδα Καθημερινή αποκαλύπτει ότι σε τέσσερα υπουργεία δεν έχουν λειτουργούν πειθαρχικά συμβούλια καθώς οι δικαστικοί λειτουργοί που συμμετείχαν σ' αυτά έχουν παραιτηθεί και δεν έχουν αντικατασταθεί. Πρόκειται για τα υπουργεία Εργασίας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιρρίπτουν ευθύνες στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος, σύμφωνα με τον νόμο, είναι υπεύθυνος για την αντικατάσταση των δικαστικών λειτουργών».
Συνολικά 4.000 περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων ελέγχονται για πειθαρχικά, αλλά και ποινικά παραπτώματα. Οι υποθέσεις αυτές εκτιμάται ότι θα έχουν τελεσιδικήσει μέχρι τα τέλη του έτους.
Ειδικότερα, στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια εκκρεμούν 1.550 υποθέσεις, ενώ στο μοναδικό δευτεροβάθμιο συμβούλιο εκκρεμούν συνολικά 450 υποθέσεις και υπολογίζεται ότι εβδομαδιαίως εξετάζονται 10-15 υποθέσεις.
Επιπλέον, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης το σύνολο των περίπου 1.900 περιπτώσεων υπαλλήλων σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για βαρύτατα αδικήματα. Οι υποθέσεις αυτές εκκρεμούν από το 2007 ενώπιον του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και μέχρι σήμερα παρέμεναν ανέλεγκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου