oaednews

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ποιο το σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων

Ποιο είναι το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων; Τι σχεδιάζουν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  και οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες;Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες σχεδιάζουν σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο μέσα στο Φεβρουάριο.
Το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με την εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ, θα γίνεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα:
Αρχικά, στο μικροσκόπιο θα μπουν πτυχία, σεμινάρια, δεξιότητες (χρήση Η/Υ, ξένες γλώσσες κλπ).
Σε δεύτερο επίπεδο θα γίνει η “χαρτογράφηση” ικανοτήτων. Σε κάθε υπουργείο θα οριστούν υπάλληλοι ως ελεγκτές του παραγόμενου έργου, οι οποίοι θα συμβάλουν στον προσδιορισμό των ετήσιων στόχων, από την επόμενη χρονιά.
Στην τρίτη φάση είναι η μέτρηση της παραγωγικότητας των δημοσίων υπαλλήλων που θα γίνεται ετησίως από το 2014, για να εξακριβωθεί η επίτευξη των στόχων που θα τεθούν ανά υπάλληλο και οργανική μονάδα.
Η αξιολόγηση θα προσαρμοστεί ανά κατηγορία υπαλλήλων και εκπαιδευτική βαθμίδα. Οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης δεν θα δώσουν εξετάσεις ενώ διαφορετική μέθοδος αξιολόγησης θα υπάρξει για τους γενικούς διευθυντές ή για εργαζόμενους με μεγάλη προϋπηρεσία.
Η διαδικασία της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί κατ” αρχάς στους δημόσιους υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα και κατόπιν θα ακολουθήσουν οι δημόσιοι φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου