oaednews

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση από "ΕΝΟΤΗΤΑ " ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



                     Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συνάδελφοι,
Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι μας, με την εφαρμοζόμενη πολιτική της διαθεσιμότητας, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, κάποιοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι στην ένωσή μας, εξακολουθούν αμετανόητοι να παίζουν τα παιχνίδι της Κυβέρνησης και της Διοίκησης.
Δεν κατάλαβαν ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι 251 συνάδελφοί μας, οι οποίοι ήταν στην λίστα της πρώτης διαθεσιμότητας παίρνουν τον δρόμο της απόλυσης, της ανεργίας και έπεται συνέχεια με το δεύτερο κύμα, το οποίο θα είναι πολύ μεγαλύτερο και κανείς μας δεν θα είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα.

Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης του «Ανεξάρτητου Μετώπου» και την διαγραφή των δύο συναδέλφων που εξακολουθούν να στηρίζουν την παράταξη της ΔΑΚΕ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο και Περιφερειακό μαζί (για ποιο λόγο άραγε;),καταθέτουμε και εμείς την άποψή μας, για την καλύτερη ενημέρωσή σας. Ταυτόχρονα στέλνουμε μήνυμα ενότητας σε όλους τους συναδέλφους για τις δύσκολες στιγμές που μας περιμένουν.
Όπως όλοι γνωρίζετε, μετά τις εκλογές του Ιουνίου και ύστερα από σύντομες διαβουλεύσεις, βρέθηκε η χρυσή τομή με εκατέρωθεν υποχωρήσεις και συγκροτήθηκε προεδρείο με πρόεδρο τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ και Γραμματέα τον εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού όμως και μέσα στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας στον χώρο μας, ο Υπουργός εργασίας και η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, θεώρησαν σκόπιμο να τοποθετηθεί Περιφερειακός Δ/ντης -με καθαρά κομματικά κριτήρια-, ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και ήδη πρόεδρος του Συλλόγου μας. Από το σημείο αυτό άρχισαν τα προβλήματα, τα οποία εκδηλώθηκαν εντονότατα κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεών μας. Δεν υπήρχε κανένας συντονισμός. Καλέσαμε τους συναδέλφους στην Γενική μας συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουμε εάν θα πάμε σε πενθήμερη απεργία.
 Μας τηλεφωνούσαν συνάδελφοι από την επαρχία και δεν υπήρχε ούτε ένας από το Σωματείο μας να τους δώσει μία πληροφορία. Είχαμε τα μικρότερα ποσοστά πανελλαδικά και οι περισσότεροι από τους συνδικαλιστές δεν απήργησαν.
 Ζητήσαμε τότε και η «ΕΝΟΤΗΤΑ» και το ¨ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΤΩΠΟ», από τον πρόεδρο του Σωματείου μας, να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου διότι δεν είναι ηθικό να εκπροσωπεί από την μια    την Κυβέρνηση (εργοδότη)  και από την άλλη του εργαζόμενους.
Παρά τις διαβεβαιώσεις που μας έδωσε ότι είναι θέμα χρόνου να το σκεφτεί και να παραιτηθεί, όταν πλέον κατάλαβε ότι δύο συνάδελφοι από το ανεξάρτητο μέτωπο ήταν πρόθυμοι για τους δικούς τους λόγους να τον στηρίξουν, να παραμείνει πρόεδρος του Συλλόγου και Περιφερειακός Δ/ντης  μαζί, τότε αρνήθηκε κάθε κουβέντα παραίτησης.
Και ρωτάμε συνάδελφοι:
Πως θα λειτουργήσει ο Πρόεδρος του Σωματείου μας ενόψει του νέου κύματος διαθεσιμότητας που μας ετοιμάζει ο κ . Υπουργός;
Θα λειτουργήσει σαν εκπρόσωπος του κ. Βρούτση που τον τοποθέτησε Περιφερειακό Δ/ντη ή σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων ο οποίος θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα;
Εμείς γνωρίζουμε ότι δύο καρπούζια δεν χωρούν στην ίδια μασχάλη! Η παπάς , παπάς ή ζευγάς, ζευγάς που λέει και η παροιμία μας.
Μέχρι σήμερα το Σωματείο μας ήταν αρωγός για κάθε συνάδελφο που ζητούσε προστασία από διοικητικές αυθαιρεσίες Προϊσταμένων και όχι μόνο.
Τώρα σε ποιον θα απευθύνεται για να βρει το δίκαιο του; Στον εκπρόσωπο του εργοδότη;
Για άλλη μία φορά λοιπόν, καλούμε τον Πρόεδρο και όσους τον στηρίζουν, να αναλάβουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν απέναντι στους συναδέλφους μας και να παραιτηθούν.
Η ανάδειξη ενός νέου Προεδρείου είναι πλέον μονόδρομός.        
                

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου