oaednews

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΑΚ ΟΑΕΔ


ΕΣΑΚ–ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ   Ο.Α.Ε.Δ.


ΠΡΟΣ:
1. Το Δ.Σ. Ο.Ε.Λ – ΟΑΕΔ
2.Το Δ.Σ. Περιφερειακού Συλλόγου Νοτιοδυτικής Ελλάδος
3.Την Ο.Ε.Λ - ΟΑΕΔ Αθήνα
4.  ΟΛΜΕ
      Γνωστοποίηση:
    - ΑΔΕΔΥ
    - Περιφερειακούς Συλλόγους
    -Μ.Μ.Ε


ΘΕΜΑ: Άρνηση ενημέρωσης από το Δ.Σ. Ο.Ε.Λ. και το Δ.Σ. Περιφερειακού Συλλόγου Νοτιοδυτικής Ελλάδος


Συνάδελφοι,
Σας είναι γνωστό ότι στο χώρο της εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ, δραστηριοποιούμαστε εδώ και  αρκετά χρόνια ως συνδικαλιστική παράταξη και συμμετέχουμε με όλες τις δυνάμεις που έχουμε σε όλες τις συνδικαλιστικές λειτουργίες του σωματείου, ενώ τα μέλη και οι φίλοι μας πρωτοστατούν σε όλες τις κινητοποιήσεις του κλάδου και της ΑΔΕΔΥ.
Με τη παρούσα επιστολή δεν θέλουμε να εξαντληθούμε προς το παρόν, σε θέματα δράσης της ομοσπονδίας μας, αφού είναι γνωστές οι διαφορετικές μας προσεγγίσεις σε ζητήματα στρατηγικής και πολιτικής αντίληψης, θέλουμε όμως να στηλιτεύσουμε ένα ζήτημα που αφορά    την    συνεχή    έλλειψη    συνδικαλιστικής δεοντολογίας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και του Περιφερειακού Συλλόγου Νοτιοδυτικής Ελλάδος σε θέματα ενημέρωσης, συγκεκριμένα:
1.  Σύμφωνα με το καταστατικό μας το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας όπως και ο Περιφερειακός Σύλλογος, οφείλει να ενημερώνει (ανοιχτά) όλους τους συναδέλφους για τις τακτικές συνεδριάσεις του.
2. Ταυτόχρονα δεν μας ενημερώνετε για τη συνδικαλιστική δραστηριότητα του (εκτός και εάν δεν υπάρχει).
3.  Δεν υπάρχει αμφίδρομη ενημέρωση του Δ.Σ. της Ο.Ε.Λ - ΟΑΕΔ με τους συναδέλφους και τα σχολεία.
4. Δεν ενημερώνετε ποτέ για τις τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. με αποτέλεσμα  σύμφωνα και με τα παραπάνω να μην έχουμε τη δυνατότητα να παραστούμε για άμεση ενημέρωσή μας και την μεταφορά του προβληματισμού της παράταξης μας καθώς και της έκφρασης γνώμης για τα σοβαρά προβλήματα των συναδέλφων, όπως: διαθεσιμότητα/απολύσεων των καθηγητών, η λειτουργία των σχολείων, η αυθαιρεσία στις αποφάσεις της εκάστοτε διοίκησης, για τον ρουσφετολογικό μηχανισμό προσλήψεων στους ωρομισθίους, για τις επιλογές στελεχών εκπαίδευσης, καθώς και για τα γενικότερα και ειδικότερα θέματα της ΕΠΑΣ Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ.

Συνάδελφοι

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ έχει καταγγείλει τον διπολισμό στον ΟΑΕΔ που συντηρείται χρόνια τώρα και από τις χαμηλές προσδοκίες των συναδέλφων τις οποίες η ομοσπονδία και ο περιφερειακός σύλλογος αντί να τις ανυψώσει ως οφείλει αντίθετα τις συντηρεί, αφού το συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο μας είναι «εργαλείο» των διοικήσεων και των κυβερνήσεων!
Αθήνα Δεκέμβριος 2013                                        Από τη Γραμματεία της ΕΣΑΚ – ΔΕΕ
Για τον πίνακα ανακοινώσεων στα σχολεία, να λάβουν γνώση οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί


@

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου