oaednews

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ «Είμαστε σε λάθος δρόμο» λένε οκτώ στους δέκα

Οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι η χώρα ακολουθεί λάθος δρόμο, το 45% βλέπει επιδείνωση της οικονομίας και το 77% της κατάστασης στην απασχόληση το 2014, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο.

Εφτά στους δέκα Έλληνες χαρακτηρίζουν κακή έως πολύ κακή την κατάσταση του νοικοκυριού τους, ενώ… οι υπόλοιποι τρεις λένε ότι είναι καλή ή μάλλον καλή. Για την επαγγελματική τους κατάσταση οι Έλληνες σε ποσοστό 55% τη χαρακτηρίζουν κακή, ενώ μόνο ένας στους πέντε εμφανίζεται ικανοποιημένος. Αντίθετα, στην Ε.Ε. υπερτερούν σαφώς με 54% οι θετικές απαντήσεις έναντι 22% των αρνητικών. Σχετικά με την κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα μας, το 99% των Ελλήνων χαρακτηρίζει την κατάσταση κακή, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. ήταν 78%. Στην ερώτηση σε ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα, το 81% απάντησε ότι η Ελλάδα ακολουθεί λάθος δρόμο, ενώ μόνο το 9% πιστεύει ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Στην Ε.Ε. το 26% θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση και το 56% σε λάθος.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟ 2014
Σε ερώτηση για το πώς προβλέπουν την κατάσταση της οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες, το 14% θεωρεί ότι θα είναι καλύτερη, ενώ το 45% υποστηρίζει το αντίθετο. Για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού το επόμενο έτος το 12% υποστηρίζει ότι θα είναι καλύτερη και το 52% χειρότερη. Σχετικά με την κατάσταση της απασχόλησης το επόμενο έτος, το 11% προβλέπει βελτίωση και το 77% επιδείνωση της κατάστασης.
Ιεραρχώντας τα τρία σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, οι Έλληνες σε ποσοστό 65% κατατάσσουν πρώτη την ανεργία και στη συνέχεια με 52% την οικονομία και 20% τη φορολογία. Εξάλλου, ειδικότερα, εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έχει το 10% των ερωτηθέντων, ενώ το 87% απάντησε αρνητικά. Στην Ε.Ε. το 23% έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή του και 72% όχι. Σε ό,τι αφορά τα πολιτικά κόμματα, το 94% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη και 4% απαντάει θετικά. Στην Ε.Ε. οι μέσοι όροι ήταν 82% και 4% αντίστοιχα. Το 21% των Ελλήνων έχει εμπιστοσύνη στην Ε.Ε., το 77% απάντησε αρνητικά, ενώ το 79% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι έχει και η Ευρώπη ευθύνη για την κρίση.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου