oaednews

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΟΓΑ: Τη Δευτέρα συντάξεις και οικογενειακά επιδόματα


Την ερχόμενη Δευτέρα θα καταβληθεί από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, η σύνταξη Ιανουαρίου σε 715.042 συνταξιούχους του Οργανισμού.
Την ίδια μέρα θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ σε 655.833 δικαιούχους τα νέα οικογενειακά επιδόματα -το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

«Σημαντική προσπάθεια ανακούφισης χιλιάδων οικογενειών, εν μέσω της δύσκολης αυτής οικονομικής συγκυρίας» χαρακτηρίζει με δήλωσή του την καταβολή των επιδομάτων ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, στο σύνολο των δικαιούχων των οικογενειακών επιδομάτων περιλαμβάνονται και οι δικαιούχοι που έχουν ήδη λάβει τις τρεις δόσεις και θα τους καταβληθεί και η τέταρτη δόση και εκείνοι στους οποίους δεν είχε καταβληθεί καμία δόση και οι οποίοι θα λάβουν συνολικά και τις τέσσερις δόσεις.
Ακόμη 120.931 δικαιούχοι που έκαναν έγκαιρα τις απαραίτητες διορθώσεις ηλεκτρονικά και έχουν καταχωρηθεί στο μηχανογραφικό σύστημα, στα οποία θα καταβληθούν τα ποσά που τους αναλογούν.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΟΓΑ, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η καταχώρηση και των υπόλοιπων διορθώσεων, ώστε να ενταχθούν οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων στις πληρωμές που δρομολογούνται το επόμενο διάστημα.
Επίσης τη Δευτέρα θα γίνει η πληρωμή των παλαιών οικογενειακών επιδομάτων και η οποία αφορά σε 1.077 δικαιούχους (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ και ισόβιες συντάξεις).
Η πληρωμή αυτή αφορά σε άτομα των οποίων οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί πριν την κατάργηση των επιδομάτων και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Το ποσό θα καταβληθεί εφ' άπαξ και αντιστοιχεί στο ποσό που δικαιώθηκαν με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και μέχρι την κατάργηση του επιδόματος (1-11-2012 ή 1-1-2013, ανάλογα με το επίδομα).
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2014 ανέρχεται στο ποσό των 321.383.446,23 ευρώ και για τις πληρωμές επιδομάτων στο ποσό των 1.253.889 ευρώ.
Τη Δευτέρα εξάλλου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου και των φορέων που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας (ΙΚΑ- ΟΓΑ -ΤΑΥΤΕΚΩ - ΕΤΑΠ.ΜΜΕ και ΕΤΑΑ (ανεξαρτήτως απασχολούμενων).
Η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου γίνεται νωρίτερα για πρώτη φορά φέτος με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με στόχο την καλύτερη διευκόλυνση των συνταξιούχων στις συναλλαγές τους, καθώς τις ημέρες αυτές η κίνηση στα τραπεζικά ιδρύματα είναι πολύ μεγάλη.
Από την 1η Ιανουαρίου διακόπτεται η χορήγηση του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους που είναι κάτω των 65 ετών. Στο εξής το ΕΚΑΣ θα χορηγείται από το 65ο έτος με εισοδηματικά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου