oaednews

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Σπατάλες σε δημόσιο νοσοκομείο με κυβερνητικές ευλογίες

Διαφορά 90.000 ευρώ σε ετήσια βάση, προκύπτει μεταξύ εξωτερικού συνεργειίου με τετραμελή σύνθεση και τριών μονίμων εργαζομένων που κάνουν την ίδια δουλειά. Συγκεκριμένα 130.000 ευρώ η πρώτη περίπτωση, έναντι 40.000 της δεύτερης.


Πρόκειται για συνεργείο τραπεζοκόμων, όταν τρεις μόνιμες εργαζόμενες κοστίζουν 40.000 ευρώ, σύμφωνα με την καταγγελία του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».
 
 
Το Δ.Σ. Στην ανακοίνωσή του τονίζει πως:
«Αυτοί που κόπτονται για την διαφάνεια και την οικονομία στα Νοσοκομεία κάνουν τα στραβά μάτια στην κατασπατάληση των χρημάτων του λαού για να αμείβονται πλουσιοπάροχα ιδιωτικές εταιρίες.
 
 
Πρόκειται για το συνεργείο τραπεζοκόμων (και όχι μόνο ) στο Δερματολογικό Νοσοκομείο Α. Συγγρός το οποίο κοστίζει στον φοροληστευόμενο λαό υπερδιπλάσιο ποσό (130.000€ ετησίως για 4 τραπεζοκόμες) από το μόνιμο προσωπικό.
 
Πέρασε πάνω από ένας μήνας από τότε που το σωματείο το κατήγγειλε και εγγράφως στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την 1η  Υ.ΠΕ και το σκάνδαλο εξακολουθεί να συνεχίζεται μέχρι σήμερα».
 
 
Συνεχίζοντας οι εργαζόμενοι στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρουν ότι: «Κατά τα άλλα ο λαλίστατος υπουργός  κος Α Γεωργιάδης αξιώνει δήθεν το νοικοκύρεμα των νοσοκομείων, συχνά ξιφουλκεί με υγειονομικούς συνδικαλιστές υπέρ του ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον τομέα της υγείας, με κύριο επιχείρημα πως είναι η  λιγότερο κοστοβόρα.
 
Τα στοιχεία και οι απόλυτοι αριθμοί τον διαψεύδουν με τον πιο εμφατικό τρόπο. Γιατί αυτό που κάνει στην πράξη είναι να μην προσλαμβάνει και να απολύει φτηνούς εργαζόμενους και να αναθέτει την δουλεία τους σε πανάκριβα συνεργεία .
Για εκεί λεφτά υπάρχουν ενώ για τους ασθενείς, τα Νοσοκομεία , και τους υγειονομικούς όχι.
 
 
Δεν τους φτάνει που δίνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο για την διανομή του φαγητού επιδιώκουν τώρα να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως τα μαγειρεία με αποτέλεσμα την αύξηση του  κόστους και την μείωση της ποιότητας  του φαγητού των ασθενών.
 
Το ίδιο ισχύει για κάθε τομέα τόσο του Νοσοκομείου μας όσο και των Νοσοκομείων γενικότερα που δεν προσλαμβάνουν τους απαραίτητους εργαζόμενους αλλά αντίθετα τους θέτουν σε διαθεσιμότητα και τους απολύουν .
Αλλά αυτά δεν τα βλέπουν οι επιθεωρητές υγείας ˶ γιατί είναι άλλη η δουλειά τους.
Άξιος όλων ο μισθός».

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου