oaednews

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Φρένο στον συνδικαλισμό

Τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο κόψιμο των συνδικαλιστικών αδειών
Το ζήτημα των αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο του 1982 είχε έρθει στην επικαιρότητα τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν πληροφορίες έλεγαν ότι στα συρτάρια του υπουργείου Εργασίας υπήρχαν διαμορφωμένες προτάσεις για αναμόρφωση του νόμου.

«Οι εποχές επιβάλλουν»


Τότε είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης και συνδικαλιστικούς φορείς, ενώ ο υπουργός Εργασίας είχε δηλώσει ότι «δεν υπάρχει τίποτα σχετικό αυτή τη στιγμή». Ωστόσο, είχε επισημάνει ότι «έχουν περάσει 30 χρόνια από τη θέσπιση του υφιστάμενου νόμου και οι εποχές, οι συνθήκες, αλλά και οι ανάγκες του συνδικαλιστικού κινήματος επιβάλλουν-τουλάχιστον-να ανοίξει η συζήτηση».
Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου του θα αφορά αλλαγές που θα γίνουν στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας και ειδικότερα στον τρόπο επιλογής προϊσταμένων και γενικών διευθυντών στις δημόσιες υπηρεσίες.
Ακόμα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεσμεύτηκε ότι αύριο, Πέμπτη, δεύτερη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για ρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα, θα καταθέσει βελτιωτικές αλλαγές ενώ θα κάνει δεκτές και τροπολογίες βουλευτών.
the pressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου