oaednews

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

Δεν "γλίτωσαν" την επιστροφή των 7.000 ευρώ οι Ρομά της Ξάνθης Εκτύπωση E-mail
30.10.13
-Πρόκειται για το ποσό που είχαν λάβει η πρώτη δόση επιχορήγησης για την έναρξη νέων επιχειρήσεων 
-Ειδοποιούνται με Δικαστικούς Κλητήρες για την επιστροφή των χρημάτων 

Δεν απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες και οι πολιτικές πιέσεις, μέσω σχετικών ερωτήσεων στη Βουλή, ώστε να “γλιτώσουν” την επιστροφή του ποσού των 7.000 ευρώ που έλαβαν με τη μορφή επιχορήγησης Ρομά της Ξάνθης, αλλά και ευρύτερα της Περιφέρειας ΑΜΘ, για την έναρξη νέων επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ το 2009, στο πλαίσιο  προγράμματος που διεκόπη. 
Οι δικαιούχοι, που είχαν λάβει την πρώτη δόση της επιχορήγησης, κλήθηκαν να καταθέσουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους, προσκομίζοντας παραστατικά δαπανών για τις 7.000 ευρώ που είχαν λάβει και όσοι δεν προχώρησαν σε κάτι τέτοιο καλούνται πλέον να επιστρέψουν τα χρήματα στη διοίκηση του ΟΑΕΔ. Σε περίπτωση μάλιστα που αυτό δεν συμβεί, όπως ισχύει με όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, η οφειλή βεβαιώνεται προς το Δημόσιο. 

«Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας δεν κατέστη εφικτό να συναντηθούμε με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ» σημειώνει ο εκπρόσωπος των Ρομά της ΑΜΘ, κ. Ηλίας Συμεών, διακρίνοντας ευθύνες για την εξέλιξη αυτή στον ίδιο τον ΟΑΕΔ. Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων Ρομά που έλαβαν εγκριτικές αποφάσεις για την ένταξή τους στο πρόγραμμα ξεπερνά τους 600, ενώ εξ’ αυτών σχεδόν οι μισοί έλαβαν τότε την πρώτη δόση της επιχορήγησης. 

Πριν από μερικούς μήνες η Διοίκηση του ΟΑΕΔ απέστειλε προς τους δικαιούχους έγγραφο με το οποίο τους ενημέρωνε για τη διακοπή του προγράμματος και την επιστροφή των χρημάτων που τους είχαν καταβληθεί στην πρώτη δόση. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η διαδικασία σε περίπτωση που οι οφειλέτες δεν απαντήσουν στο αίτημα για την επιστροφή των χρημάτων, αυτά αποστέλλονται από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ στο Δημόσιο Ταμείο. 

Η διαδικασία αυτή στην περίπτωση της Ξάνθης βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, με τους οφειλέτες να ειδοποιούνται πλέον με δικαστικό κλητήρα για την απαίτηση επιστροφής των χρημάτων που έχουν λάβει, κάτι που έχει αρχίσει και προκαλεί έντονη ανησυχία στους κύκλους των δικαιούχων του προγράμματος. 
 akritasmedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου