oaednews

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Οι διευθύνσεις προσωπικού θα κρίνουν κατά περίπτωση την εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα

Οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων που εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 4172/2013 (διαθεσιμότητα) καλούνται, με έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να κρίνουν κατά περίπτωση τα ζητήματα εξαιρέσεων από το καθεστώς διαθεσιμότητας υπαλλήλων τους, δεδομένου ότι είναι καθ΄ ύλην αρμόδιες τόσο για την επικαιροποίηση των υπηρεσιακών φακέλων του προσωπικού τους όσο και για τον έλεγχο των δικαιολογητικών. Η σύσταση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης γίνεται προκειμένου να αποφευχθεί η ένταξη στο καθεστώς διαθεσιμότητας υπαλλήλων που εξαιρούνται απ΄ αυτή.
Υπενθυμίζεται ότι εξαιρούνται από το καθεστώς διαθεσιμότητας υπάλληλοι με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% ή πολύτεκνοι, όσοι φροντίζουν εξαρτώμενα μέλη στην οικογένειά τους με αναπηρία άνω του 67% και το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ, οι μονογονεϊκές οικογένειες, ο ένας σύζυγος στην περίπτωση που και οι δύο είναι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και όσοι υπάλληλοι που είχαν υπαχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε νέα θέση και ανέλαβαν νέα καθήκοντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. είμαι υπάλληλος του ΟΑΕΔ σε διαθεσιμότητα.Έκανα αίτηση για εξαίρεση.Πότε θα εξεταστούν ?Πόσο χρόνο θα πάρει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συναδελφε απο εσενα και τους αλλους ´´διαθεσιμους´´ , θελω να ζητησω μια μεγαλη , απο καρδιας και ειλικρινη ΣΥΓΝΩΜΗ.
      Συγνωμη που δεν προσπαθησα περισσοτερο , να πεισω και αλλους να αγωνιστουν , να κανουν απεργια ή οτι αλλο , για να μην μπειτε σε διαθεσιμοτητα. Που αν και συμετειχα στις απεργιες και τα συλλαλητηρια , αν και φωναξα , μαλωσα και εγινα ´´κακος´´ με τους απεργοσπαστες , δεν καταφερα να τους πεισω. Που δεν εκανα περισσοτερα για ΕΣΑΣ , οπως θα ηθελα ... Συγνωμη , που δεν τα καταφερα. Ελπιζω τουλαχιστον απο εδω και περα να μην σας αφησουμε μονους , να συμπαρασταθουμε , να βοηθησουμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.
      ... και παλι , ζητω συγνωμη απο εσας και τις οικογενειες σας.

      Θεσσαλονικη

      Διαγραφή
  2. AΜΕΣΑ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΘΟΎΝ ΟΙ ΑΙΤΉΣΕΙς ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙς ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή