oaednews

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

To Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διώχνει τους εργολάβους και κρατάει τις καθαρίστριες

Συνέντευξη στον Χρήστο Μπεχλιβάνο
Συνέντευξη στον Χρήστο Μπεχλιβάνο
 Συνένευξη στο Χρήστο Μπεχλιβάνο:
Συνέντευξη στον Χρήστο Μπεχλιβάνο
Συνέντευξη στον Χρήστο Μπεχλιβάνο
Απόσπασμα συνέντευξης του Κου Γιάννη Μεσσήνη, πρύτανη Παν. Θεσσαλίας

 Κύριε Μεσσήνη τα οικονομικά του Πανεπιστημίου είναι νοικοκυρεμένα;
Κύριε Μεσσήνη τα οικονομικά του Πανεπιστημίου είναι νοικοκυρεμένα;
Όταν παραλάβαμε το Πανεπιστήμιο πριν τέσσερις μήνες και ορίστηκαν και οι αναπληρωτές πρύτανη, το Πανεπιστήμιο είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές 5,3 εκατομμύρια ευρώ.
Σήμερα έχουμε μειώσει αρκετά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, περίπου κατά 40%, και σταδιακά προσπαθούμε να τις εξοφλήσουμε. Εδώ υπάρχει πρόβλημα διότι και ο προϋπολογισμός έχει μειωθεί σημαντικά. Ενώ μέχρι πριν 2-3 χρόνια το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είχε προϋπολογισμό περίπου 12 εκατ. ευρώ το χρόνο, τώρα θα πρέπει να τα βγάλουμε πέρα με ένα ποσό περίπου 5 εκατ. ευρώ. Ως νέα πρυτανική αρχή, Πρύτανης και Αναπληρωτές Πρύτανη, καταστρώσαμε σχέδιο μείωσης των εξόδων, τα οποία σε μεγάλο βαθμό πήγαιναν στην καθαριότητα των κτιρίων, τη φύλαξη κ.α,, έτσι ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα προς όφελος της εκπαίδευσης. Κινηθήκαμε εν μέρει προς την κατεύθυνση που και η προηγούμενη πρυτανική αρχή είχε κινηθεί και προχωρήσαμε ακόμη παραπέρα. Τι περιλαμβάνει το σχέδιο των περικοπών. Η κλασική έννοια του εργολάβου, που αναλαμβάνει π.χ. την καθαριότητα, καταργείται και αναθέτουμε το έργο σε καθαρίστριες σύμφωνα με το ισχύον μισθολόγιο με σύμβαση έργου. Έτσι, υπολογίζουμε εξοικονόμηση ενός ποσού περίπου 700.000 ευρώ από την καθαριότητα και 800.000 ευρώ από τη συντήρηση των κτιρίων. Κάτι αντίστοιχο δρομολογούμε και για τη φύλαξη.
Είναι γνωστό, ότι η ανάθεση εργολαβίας δημιουργούσε υπερκέρδη για τον εργολάβο και οι υπηρεσίες που αυτοί μας παρείχαν ήταν πολύ λιγότερες από τα χρήματα που δαπανούσε το Πανεπιστήμιο. Τώρα με τον τρόπο αυτό, οι εργολάβοι φεύγουν από το Πανεπιστήμιο και εξοικονομούνται χρήματα, ένα μεγάλο μέρος των οποίων αποδίδεται στα Τμήματα για την εκπαίδευση των φοιτητών, που αποτελεί το πρώτο μας μέλημα.
- See more at: http://www.larissanet.gr/2013/09/04/feygoyn-oi-ergolavoi-apo-to-panepisthmio-thessalias/#sthash.KgULj9yw.ztm5YsGf.dpuf
 Πρύτανης και Αναπληρωτές Πρύτανη, καταστρώσαμε σχέδιο μείωσης των εξόδων, τα οποία σε μεγάλο βαθμό πήγαιναν στην καθαριότητα των κτιρίων, τη φύλαξη κ.α,, έτσι ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα προς όφελος της εκπαίδευσης. Κινηθήκαμε εν μέρει προς την κατεύθυνση που και η προηγούμενη πρυτανική αρχή είχε κινηθεί και προχωρήσαμε ακόμη παραπέρα. Τι περιλαμβάνει το σχέδιο των περικοπών. Η κλασική έννοια του εργολάβου, που αναλαμβάνει π.χ. την καθαριότητα, καταργείται και αναθέτουμε το έργο σε καθαρίστριες σύμφωνα με το ισχύον μισθολόγιο με σύμβαση έργου. Έτσι, υπολογίζουμε εξοικονόμηση ενός ποσού περίπου 700.000 ευρώ από την καθαριότητα και 800.000 ευρώ από τη συντήρηση των κτιρίων. Κάτι αντίστοιχο δρομολογούμε και για τη φύλαξη.Είναι γνωστό, ότι η ανάθεση εργολαβίας δημιουργούσε υπερκέρδη για τον εργολάβο και οι υπηρεσίες που αυτοί μας παρείχαν ήταν πολύ λιγότερες από τα χρήματα που δαπανούσε το Πανεπιστήμιο. Τώρα με τον τρόπο αυτό, οι εργολάβοι φεύγουν από το Πανεπιστήμιο και εξοικονομούνται χρήματα, ένα μεγάλο μέρος των οποίων αποδίδεται στα Τμήματα για την εκπαίδευση των φοιτητών, που αποτελεί το πρώτο μας μέλημα

larissanet.gr

3 σχόλια:

  1. ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΟΜΟΙΩΣ;ΑΡΚΕΤΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ....ΨΙΧΟΥΛΑ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ......ΕΛΕΟΣ.
    ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανενας δεν ενδιαφερεται για τους συναδελφους μας που θα απολυθουν ? Ουτε λεξη για απεργια , συμπαρασταση , κατι ? Δεν μας νοιαζει ? ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή