oaednews

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΛΑΡΙΣΑΣ

Της Σοφίας Ορφανιώτη
Αν γινόταν απογραφή σήμερα στο νομό Λάρισας, θα έδειχνε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη θα ήταν αυτή της ανεργίας, καθώς σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία του ΟΑΕΔ Λάρισας, οι άνεργοι στο νομό αγγίζουν αυτή τη στιγμή αισίως... τους 25.438!

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που τίθενται εκτός εργασιακού περιβάλλοντος «πληρώνοντας» ακριβά το τίμημα της οικονομικής κρίσης........................................................................................................................................................
 Και ενώ υπάρχει αύξηση του αριθμού των ανέργων από τη μια, από την άλλη ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού στη Λάρισα, καλείται να καλύψει τις όποιες ανάγκες υπάρχουν με ελλιπές προσωπικό. Τα εντονότερα προβλήματα διαπιστώνονται κυρίως στην υπηρεσία της Λάρισας όπου λειτουργεί με το μισό σχεδόν προσωπικό της.
Το 50% αυτού έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί και έτσι οι εναπομείναντες 25 περίπου υπάλληλοι, καλούνται να σηκώσουν το βάρος όλων των υποθέσεων που αφορούν στα ζητήματα των ανέργων. Οι ουρές που σχηματίζονται μπροστά από τα κισσέ των εργαζομένων, από εκατοντάδες ανέργους είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, ενώ πολλές φορές δεν λείπουν και οι εντάσεις και αντιδράσεις.
Ανάλογη εικόνα παρατηρείται και στην Ελασσόνα, όπου εκεί δύο υπάλληλοι του ΟΑΕΔ αντιστοιχούν σε 1.894 ανέργους.
«Τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της έντονης έλλειψης προσωπικού από την καθημερινή συναλλαγή των ανέργων με τον οργανισμό, είναι πολλά και με τακτικά έγγραφα μας, τα έχουμε ήδη επισημάνει στο αρμόδιο υπουργείο, ζητώντας την άμεση πρόσληψη προσωπικού.
Δυστυχώς αυτό δεν επετεύχθη ακόμη και προσπαθούμε εκ των ενόντων να διεκπεραιώσουμε όλες τις συναλλαγές και να μην φεύγει δυσαρεστημένος ο πολίτης από την υπηρεσία» σημειώνει χαρακτηριστικά η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας κ. Όλγα Τσιούρβα.

Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου